Zondag routine, hoe start je de week productief?

zondag routine

Het is zondag, het einde van de week alweer. Wat ging dat weer snel. Hoe zorg je ervoor dat je de week goed start en meteen productief bent op de maandagmorgen? Hier zijn een aantal tips om je te begeleiden in je zondag routine.

Planning

Wat eigenlijk het allerbelangrijkste is, is planning. Zorg dat je zondag al op een rijtje hebt wat je in de komende week gaat doen en welke doelen je wil behalen. Zo heb je alvast een overzicht van alle activiteiten, waardoor je rekening kan houden met andere dingen die daar nog bijkomen.

Gratitude journal

Count your blessings zeggen ze altijd. Uit onderzoek blijkt – staat in het boek van Meik Wiking – dat dit ook echt bijdraagt aan je geluk. Maar maak het wel een bijzonder moment, houd niet elke dag bij waar je dankbaar voor bent, maar af en toe. Zo sta je er meer bij stil waar je dankbaar voor bent. Met journaling kan je nog veel meer, het is een goede manier van zelfontwikkeling.

Design en lifestyle

Zondag routine: relax

Doordat je alles goed gepland hebt, heb je als het goed is al een duidelijk overzicht van de aankomende week. Zorg ervoor dat je in die week ook tijd neemt om te relaxen. Me-time is essentieel en draagt bij aan je selfcare. Daarnaast is het niet fijn om er doorheen te zitten na een lange week.

Uit je comfortzone

Er zijn zoveel manieren om uit je comfortzone te stappen. Daarom voeg ik deze tip toe aan de zondag routine. Je kan alvast bedenken wat je de aankomende week wil doen om uit je comfortzone te treden. Er zijn zeker een aantal praktische tips die je helpen om uit je comfortzone te stappen.

Kleine dingen waar je niet aantoe kwam

Ook is het echt fijn om op zondag juist de kleine dingen die eigenlijk niet veel moeite kosten te doen. Dit zijn vaak dingen die je vergeet door de week heen, maar die toch even moeite kosten om te ondernemen. Zoals iets te koop zetten of de vuilnis wegbrengen bijvoorbeeld.

Interessante post? Pin hem op Pinterest!

zondag routine
Delen:

7 Reacties

 1. maart 3, 2020 / 9:58 am

  Wat een heerlijk artikel en helemaal mee eens, ik bekijk zondagavond ook de planning van die komende week.

 2. maart 5, 2020 / 12:36 pm

  Ik neem ook altijd mijn week even door op zondag en dat werkt gewoon zo fijn! Ook zorg ik ervoor dat ik helemaal relax met de nieuwe week begin. 🙂

 3. maart 14, 2020 / 11:33 am

  Super fijn artikel! Ik hou ook zeker wel van de Zondag <3

 4. april 19, 2020 / 1:48 pm

  Wat een fijn lijstje! Het plannen en dingen doen waar ik in de week niet aantoe kwam doe ik ook altijd op een zondag. Vind het ook altijd leuk om op zondagen al zoveel mogelijk klaar te zetten voor de komende week zodat ik me daar in de week niet druk om moet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge