Zelfontwikkeling door journaling, behaal je doelen dit jaar

zelfontwikkeling

Het nieuwe jaar is begonnen. Dat betekent voor mij toch altijd weer een nieuwe kans, een nieuw begin alsof je alles in je leven weer opnieuw kunt starten. Waar ik me dit jaar op ga focussen is: zelfontwikkeling. Iets dat heel belangrijk is. Hoe ik dat doe? Door onder andere journaling, ik laat je graag meer zien.

Op wat ben jij trots in het afgelopen jaar?

Dit is een leuke vraag om mee te beginnen. Hierin zie je je eigen ontwikkeling van het afgelopen jaar en kan je nagaan wat je allemaal bereikt hebt. Of al je doelen zijn behaald. Je mag trots zijn op jezelf, het is goed om dit op te schrijven. Anders zou je hier misschien wel te weinig bij stilstaan. Dus wees lekker trots, dat mag gewoon.

zelfontwikkeling

Waar wil jij je dit jaar (meer) op focussen?

Hier begint de zelfontwikkeling, nadat je gereflecteerd hebt op wat je in het afgelopen jaar gedaan hebt, kan je verder denken. Wat zou je dit jaar meer willen doen? Dat kan bijvoorbeeld ook met zelfontwikkeling te maken hebben en dat je wil gaan journalen, maar dat kan ook een nieuwe taal leren zijn.

Zelfontwikkeling: op welke vlakken wil jij je focussen in jouw leven?

Daarna kan je al deze dingen onderverdelen in categorieën voor meer overzicht. Dus verdeel je doelen bijvoorbeeld onder in: gezondheid, ontwikkeling, hobby’s en educatie. Je kan je doelen ook Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch Tijdgebonden formuleren. Dus in plaats van: ik wil mezelf ontwikkelen. Ik wil mezelf dit jaar ontwikkelen door elke dag te journalen. Maak je doel haalbaar voor jezelf en wees niet te streng voor jezelf.

zelfontwikkeling

Maak een vision board voor 2020

En nu ga je meteen creatief aan de slag, twee vliegen in één klap als dit een doel van je was om creatiever bezig te zijn. Kijk lekker rond op Pinterest en verzamel plaatjes van de doelen die je wil behalen. Dit kunnen ook mooie quotes zijn of bemoedigende teksten die te maken hebben met je doelen. Plak ze in je journal, dat maakt het journalen nóg leuker. Elke keer als je je schriftje opent, zie je je doelen op je vision board. Laat de zelfontwikkeling maar beginnen!

Leuk artikel? Pin het op Pinterest!

Waar ga jij je op focussen dit jaar?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge