Meer groen is niet alleen mooi, maar ook nog eens goed voor je gezondheid

meer groen

Planten maken deel uit van onze accessoires in huis. Ze zijn prachtig en hebben verzorging nodig. Maar naast dat alles zijn ze ook nog eens heel erg goed voor jou! Ik laat je graag de voordelen hiervan horen en ik heb een leuke tip om zelf mooie planten aan te schaffen.

Voordelen van meer groen in huis

meer groen

Planten geven zuurstof

Je hebt het misschien al weleens gehoord bij je biologieles, maar planten zorgen voor zuurstof. Ze zetten koolstofdioxide om in zuurstof. En zuurstof is heel goed voor jou en voor mij. Het laat de ruimte wat meer ademen, als je bijvoorbeeld een wat duffe kamer in je huis hebt zal een plant helpen om de ruimte wat meer te laten ademen.

Ze zijn ook goed voor je gezondheid vooral in de winter

Omdat planten zorgen voor meer luchtvochtigheid helpt dit bij keelpijn, een verstopte neus en hoesten. Dit zijn nét de kwaaltjes die we met dit koude weer hebben. Nog meer reden om een plant aan te schaffen dus!

meer groen

Je slaapt beter

Doordat de planten zuurstof afgeven slaap je ook veel beter. Sommige planten geven aromatische stoffen af die je nóg lekkerder laten slapen. Extra voordeel, want slapen doe je toch echt elke nacht.

Een multifunctionele plant

De Aloë Vera plant is bijvoorbeeld super handig en goed voor verschillende doeleindes. Je kunt de plant af en toe afknippen en de Aloë Vera gebruiken als een gezichtsmasker of skincare. Het is natuurlijk en de plant werkt verkoelend, hydraterend en voedt de huid.

Meer groen zorgt voor meer focus

Er is onderzoek gedaan bij studenten met en zonder planten in huis. En het is bewezen dat studenten mét planten zich beter konden focussen en concentreren. Door de rust die de plant uitstraalt en het helpt je concentreren.

Ik zorgde op deze manier voor meer groen in huis

Ik bestelde twee van deze prachtige plantjes die je op de foto ziet. Ook vind ik de zak waar de plant in staat super leuk en origineel bedacht. Het oogt Scandinavisch, een interieur stijl die me erg aanstaat. De planten worden snel geleverd, gewoon aan de deur en je hebt keuze uit heel veel mooie planten! Ik zou het je zeker aanraden!

Welke plant zou jij willen?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge