Vakantiemodus aanzetten in tijden van corona 10 tips

vakantiemodus

Dit jaar is even anders dan anders. Dat weten we allemaal want we ervaren het allemaal. Misschien zit je schooljaar er bijna op of zet je bijna je vakantiedagen in voor werk. En misschien ga je dit jaar weleens niet op vakantie door alle omstandigheden. Hoe kom je dan toch in de vakantiemodus?

Tip 1 Een vakantieboek

Wat voor mij vaak de vakantie goed inwijdt, is het kopen van een vakantieboek. Een boek dat je in de vakantie elke dag erbij kan pakken. Zo’n boek waarin je verdwaald en de tijd even vergeet, heerlijk is dat. Ik heb 5 boeken die ik aanraad of andere interessante boeken.

Tip 2 Een vakantieproject

Bepaal voor jezelf met welke vakantieproject jij je bezig gaat houden. Dit kunnen voorbereidende activiteiten voor school zijn of iets waar je nooit aantoe bent gekomen. Denk aan iets schilderen, een grote schoonmaak of iets uitzoeken. Hier zijn 25 dingen die je op kan ruimen en denk niet alleen offline, maar ook online.

Tip 3 Het strand

Een goede manier om toch een vakantiemodus gevoel te krijgen, is het strand. Als je op het strand ligt te bakken, voelt het toch alsof je in een ander land bent, vind ik. Neem genoeg drinken en hapjes mee en je bent zo een dag zoet.

Tip 4 Uiteten

Voor mij is vakantie ook genieten van lekker eten. Dus ga lekker met iemand uiteten en geniet. Kies eens iets uit dat je nog nooit gegeten hebt bijvoorbeeld. En maak er echt een geniet moment van want je moet blijven genieten natuurlijk.

Tip 5 Een puzzelboekje voor de vakantie

Naast een gewoon boek vind ik een puzzelboekje voor de vakantie ook altijd erg leuk. Als je je even verveelt, is het een fijne bezigheid en je laat je hersenen ook even werken.

Tip 6 Een stad in Nederland

Een andere manier om vakantiemodus aan te zetten, is een stad in Nederland bezoeken. Kies een stad waar je normaal niet heen zou gaan en leer je eigen land nog beter kennen.

Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020

Tip 7 Bezoek familie

Misschien heb je wel net als ik familie in het buitenland of gewoon in Nederland dat kan natuurlijk ook. Maar dit is het perfecte moment om ze te bezoeken. Veel mensen gaan niet op vakantie of dichtbij. Je zou een dagje op bezoek kunnen komen op de camping bijvoorbeeld.

Tip 8 Vakantiemodus door te luisteren naar je lichaam

Blij ook in de vakantiemodus goed naar je eigen lichaam luisteren. Voel je je even lui, dat mag. Ga jezelf dan niet forceren om iets te doen om maar iets te doen.

Tip 9 Plan activiteiten

Je kan ook leuke activiteiten inplannen, dingen die wel nog mogelijk zijn. Zoals naar de bioscoop gaan of naar een cafeetje gaan. Ik ging laatst naar een kattencafé dat is ook echt heel erg leuk en anders dan anders.

Tip 10 Bootje varen

Naast het strand vind ik bootje varen ook echt een vakantie activiteit. Als je niet een eigen boot hebt, kan je ook eentje huren voor een dag. Ga gezellig met vrienden of met je gezin varen!

Hoe zet jij vakantiemodus aan dit jaar?vakantiemodus
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge