Uit huis voor het eerst, wat heb je nodig?

Ik ben sinds een paar maanden uit huis. Het is heel gek om de eerste week op jezelf te ervaren. Je hebt ook echt meer nodig dan je denkt. In die eerste week moest ik alles bij elkaar sprokkelen. Daarom leek het me handig om een lijstje voor jullie samen te stellen.

Snijplank

Dit is wel echt heel handig om in huis te hebben. Je denkt er misschien niet meteen aan als je uit huis bent gegaan, maar een snijplank is wel echt handig. Ik raad je aan om eentje van hout te nemen. Dit omdat de plastic varianten allemaal kleine microplastics loslaten en die belanden weer in je eten. Bovendien is hout of steen beter dan plastic als materiaal.

Afwasmiddel en borstel

Tenzij je een afwasmachine hebt is dit ook heel erg handig als je uit huis bent gegaan. Ik koos voor een duurzame afwasborstel waarvan je de kop telkens kan vervangen en de steel blijft goed. Het is de houten variant van Dille&Kamille. Voor afwasmiddel koos ik voor die van Ecover, deze kan je laten bijvullen.

Planten

Planten doen meer voor je ruimte dan je denkt. Het brengt je ruimte tot leven en door dat groen in je huis wordt alles mooier en gezelliger. Ook is het hebben van planten echt heel goed voor zoveel meer dingen.

Design en lifestyle

Pannen

Ook pannen zijn echt essentieel voor als je uit huis gaat en een hele zoektocht om de juiste pan te vinden. Je wil toch goede pannen in huis hebben. Ik zou aanraden om te kijken naar kookpannen, een steelpan en een goede koekenpan. Geloof me, je gaat ze allemaal nodig hebben. Kijk ook goed naar welke kookplaat je hebt, niet elke pan is geschikt voor inductie.

Uit huis gaan: Servies

Ook onmisbaar is servies. Als je maar alleen woont zou ik goed voor jezelf nagaan hoeveel je nodig hebt. Ik heb zelf gekozen voor 3 van alles, als er dan iemand blijft eten heb ik altijd genoeg servies.

Eettafel en stoelen

Dit is best een grote aankoop, daarom raad ik ook aan om dit niet nieuw te kopen. Zeker niet als je als student uit huis bent gegaan. Ik heb in de kringloop gekeken en op Marktplaats. Mijn eettafel was heel goedkoop en de stoelen kon ik zelfs gratis laten brengen.

Handzeep

En als laatste is handzeep ook echt onmisbaar in de keuken. Je moet voor het koken goed je handen wassen. Ik zou kijken naar of je liever een blok zeep gebruikt of een pompje dat je kan bijvullen bijvoorbeeld. Ik wil graag over gaan naar een blok zeep, deze doen veel langer mee en zijn beter voor het milieu.

Behulpzame post? Deel deze afbeelding op je Pinterest!

uit huis

Wat raad jij aan?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge