25 Thuisactiviteiten om je niet te vervelen in deze periode

thuisactiviteiten

Het is even schakelen met de maatregelen die we nu gekregen hebben. We kunnen zelfs niet even gezellig naar een cafeetje of sporten. Daardoor zijn we juist in een positie gezet om zelf dingen te bedenken die je alleen kunt doen. Vorige week schreef ik al over 5 activiteiten die je kan doen tijdens het coronavirus. Maar nu 25 thuisactiviteiten zodat je je echt niet gaat vervelen en juist geniet van deze periode.

1 Leer illustreren

Ik zie zoveel mooie uitingen op social media en Pinterest. Geïllustreerde quotes of leuke tekeningen. Het ziet er zo leuk uit, dus ik wil dit ook leren. Nu ik wat meer tijd voor mezelf heb en binnen moet blijven, kan ik dit net zo goed leren. Ik zoek Youtube video’s hierover op en kijk naar mensen die zelf ook iets met illustraties doen en hierover plaatsen op hun kanalen.

2 Kijk leuke programma’s terug

Op NPO3 kan je heel wat programma’s terugkijken. Zo kan je heel Wie is de mol terugkijken, ook al is al bekend wie de mol is. Je kunt Boer zoekt vrouw kijken, echt een aanrader. En First Dates is ook leuk om te kunnen lachen en genieten van die ongemakkelijke dates van anderen.

3 Kijk tutorials

Dit zijn van die dingen die je normaal pas doet als je je echt verveelt. Nu kan je eindelijk tutorials kijken van dat ene moeilijke kapsel. Gewoon om voor de lol te proberen. Wie weet wordt het wel je nieuwe favoriete haarstijl, heerlijk toch dit soort thuisactiviteiten?

4 Ga bloggen

Nu is ook de perfecte timing om je plekje online in te nemen. Misschien droom je al een langere tijd ervan een eigen blog te hebben online en heb je hier en daar wel al wat ideeën, maar weet je nog niet helemaal hoe je een blog start. Nu heb je de tijd en het voordeel dat veel mensen online te vinden zijn. Dus daardoor zul je meer bezoekers krijgen en wie weet uiteindelijk geld verdienen met je blog. En als je al een blog hebt, kijk dan hoe je deze kan verbeteren door Pinterest in te zetten bijvoorbeeld.

thuisactiviteiten Boeken
Boeken

5 Online verkopen

Ook heb je genoeg tijd voor de grote lenteschoonmaak. Je komt ongetwijfeld heel wat spullen tegen die je niet meer hoeft. Deze kan je te koop zetten en op die manier geld besparen en een lekker zakcentje bijverdienen. Ik raad Vinted en UnitedWardrobe aan voor het verkopen van kleding, voor andere dingen Marktplaats en Facebook marketplace. Je kan ook boeken verkopen via Bol.com, uit ervaring werkt dat best wel goed en snel.

6 Start een Youtube kanaal

Vlog je ervaring of maak leuke video’s die met je passie te maken hebben. Mensen zullen nu veel meer tijd online spenderen, dus nogmaals dit is een hele nuttige thuisactiviteit. Want jij hebt alle tijd en je doelgroep heeft alle tijd om jouw kanaal te bekijken.

7 Beteken wat voor de ander

Voor de mensen die besmet zijn, valt deze tijd niet mee. Zij kunnen niet al deze leuke thuisactiviteiten ondernemen, want zij voelen zich echt niet lekker. Dus kijk wat je kan doen voor de ander. Misschien weet je dat je buurvrouw besmet is, bel haar op en kijk of je boodschappen voor haar kunt doen. Gooi bemoedigende kaartjes bij je buren in de brievenbus of juist bij mensen die je niet kent. We kunnen denk ik het beste elkaar steunen in deze tijd.

8 Luister podcasts

Als jullie mijn artikelen vaker lezen dan weten jullie dat ik echt gek ben op podcasts. Christelijke podcasts, nuttige podcasts, business podcasts of podcasts over minimalisme en zero-waste. Het is hoe dan ook interessant om te luisteren en je schiet er ook nog eens wat mee op. Daarnaast kan je het aanzetten terwijl je wat anders doet.

9 Maak je CV mooier

Er gebeurt zoveel dat je CV binnen de kortste keren weer bijgewerkt moet worden. Althans dat heb ik zelf wel. Dus ik ging laatst weer eens aan de slag in InDesign. Denk aan een nieuwe foto toevoegen, vrijwilligerswerk toevoegen of bijvoorbeeld die ene activiteit naast school die ook noemenswaardig is op je CV toevoegen. Maar je kunt ook je CV gewoon in Word of Canva maken. Ook kan je veel gratis templates vinden online, maar het is juist zo’n leuke thuisactiviteit als je er zelf mee aan de slag gaat!

10 Je kamer herinrichten

Als ik ergens gek op ben is het interieur. Ik kijk graag de hele dag door naar andermans huizen en hoe deze ingericht zijn. Dan pik ik overal wat inspiratie vandaan en maak het tot mijn eigen stijl. Zo schilderde ik een muur in mijn studentenkamer een compleet andere kleur en zette ik een Ikea kastje in elkaar. En planten neerzetten in je kamer doet ook wonderen.

11 Uit je creativiteit

Dit kan op welke manier dan ook zijn. Maar kijk eens wat je allemaal in je kast hebt liggen en hoe je daar creatief mee bezig zou kunnen zijn. Maar je kan natuurlijk ook creatief kaartjes maken voor oudere mensen of je buren en die dan versturen. Dan combineer je deze activiteit met het wat betekenen voor anderen en dat zou helemaal mooi zijn.

12 Leer een taal

Hier ben ik een groot voorstander van. Ik leer zelf al meer dan een jaar Spaans met de app Duolingo en het is echt effectief. Je leer van alles, je spreekt het in, je schrijft en je luistert. Een hele interactieve app. Ik heb zelfs eens live met iemand uit Spanje gepraat. Je kunt enorm veel talen leren met Duolingo, dus kijk voor jezelf welke taal je dan wil leren. Je kan uiteraard ook andere dingen leren in deze periode aan de hand van thuisactiviteiten.

thuisactiviteiten

13 Fotografie

Ga lekker wandelen en geniet van de natuur om je heen. Het is ten slotte bijna lente en dan begint de natuur steeds mooier te worden. Fotografeer bijvoorbeeld bloemen, mooie architectuur, vogels, bruggen, grachtjes, noem maar op. Deze foto’s kan je op Instagram delen of op Pinterest bijvoorbeeld. Maar als je echt thuis moet blijven, kan je ook in het daglicht mooie foto’s maken. Zo kan je leuke flatlays maken van mooie spulletjes bij elkaar bijvoorbeeld.

14 Design je social media

Omdat ik een blog heb, houd ik een huisstijl voor mezelf aan. En natuurlijk omdat ik dat zelf heel leuk vind. Dit kan jij ook doen door bijvoorbeeld je favoriete kleur te kiezen en hier leuke uitingen bij te bedenken. Zo kan je Je Instagram hoogtepunten knoppen ontwerpen met Canva. Ook kan je als je Youtube hebt je thumbnails veranderen. En je kan je banner veranderen op Facebook, je profielfoto, je snapt het wel.

15 Verdiep je in iets

Als ik een boek lees of een filmpje kijk en ik hoor een woord dat ik niet ken, dan ga ik het googelen. Hiermee verbreed ik actief mijn kennis en kan ik me verdiepen in iets dat ik nog niet weet. Dit kan jij ook doen door bijvoorbeeld een onderwerp uit te pluizen waar je simpelweg niet veel over weet. Het draagt bij aan je kennis en het is een soort zelfstudie naast school. Een best behulpzame thuisactiviteit dus.

Kantoor en school
Kantoor en school

16 Schrijf alles op

Noteer je ideeën, plannen, dromen, wensen. Schrijf ze voor jezelf op en maak een visualisatiebord erbij. Zoek plaatjes erbij uit en maak doelen die je hiermee wil bereiken. Dit kan aan de hand van journaling en maak je doelen SMART. Dit draagt bij aan je zelfontwikkeling en laat je goed nadenken over wat je wil in het leven.

17 Maak een bucketlist

Dit sluit goed aan bij het vorige punt. Dit laat je goed nadenken over wat je nog wil in je leven en hoe je dit wil bereiken kan je opschrijven bij je andere plannen en ideeën in je notitieboek. Het is ook best leuk om een bucketlist te maken in het algemeen. En het is nog leuker vind ik om hier ook echt plaatjes bij te zoeken en een Pinterest bord aan te maken speciaal voor je bucketlist, dit kan privé, als je niet wil dat je pottenkijkers hebt die in de gaten houden wat jij wil bereiken in je leven.

18 Doe de minimalist challenge

Dit puntje sluit perfect aan bij het herinrichten van je kamer en het online verkopen van spullen. En je kunt je grote lenteschoonmaak houden! Minimalisme is iets heel moois en kostbaars, zeker in deze tijd waarin we alles makkelijk kunnen kopen en kunnen hamsteren. Dus ga voor jezelf na wat heb ik echt nodig? En ga de officiële minimalisme 30-day challenge aan, zie het als een spel met nuttige gevolgen.

19 Steun de horeca

De horeca heeft het maar zwaar, doordat ze hun deuren moeten sluiten van de overheid. Je kunt hen nog steunen door gebruik te maken van bezorgservices. Veel restaurants die normaal niet bezorgen, doen dit nu wel. Anders lopen zij inkomsten mis. Dus, het is misschien een rare tip, maar je kunt hiermee wel elkaar steunen. En samen thuisactiviteiten doen door bijvoorbeeld thuis toch nog uiteten te gaan.

20 Thuisactiviteiten: gooi je routine om

Onze dagelijkse routines worden al omgegooid doordat we niet naar school kunnen en mogen. Maar ik bedoel hiermee je skincare routine, de producten die je elke dag gebruikt en op je gezicht smeert. Ga eens voor jezelf na of de producten die je gebruikt goed zijn voor je. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf gezichtsproducten maken op een natuurlijke manier. En kijken naar betere alternatieven die meer zero-waste, diervriendelijk en vegan zijn. Kijk maar hoe ik dat gedaan heb, ik koop hierdoor ook heel veel niet meer.

21 Bedenk je zomervakantie

Nu heb je alle tijd om te bedenken waar je van de zomer heen wil en met wie. Hopelijk mogen we dan weer de grenzen over en is het virus al voorbij. Maar je kan in ieder geval alvast oriënteren en plaatjes opzoeken van mogelijke bestemmingen, artikelen lezen over de landen, steden en plekken die je wil bezoeken. En hoe je dit jaar mooie herinneringen wil maken.

22 Print foto’s uit

Bij de Hema of de Kruidvat kan je makkelijk vanaf je telefoon foto’s uitprinten. Dit kan je doen om je visualboard te maken of om een fotomuur in je kamer te maken bijvoorbeeld. Of je kunt een fotoboek maken van alle mooie foto’s van vorige vakanties, dat zijn leuke thuisactiviteiten, omdat je het online kunt vormgeven.

23 Doe een workout

Hiervoor hebben we gelukkig niet per se een sportschool nodig. Op Youtube staan genoeg leuke workout video’s die je kunt doen. Doe lekker actief mee in je kamer met je sportkleding aan. Maar je kan ook mediteren of yoga doen om tot rust te komen in je kamer als je er doorheen zit na deze drukke periodes.

24 Leen boeken aan elkaar uit

Ik las laatst een heel leuk boek uit, waar ik heel wat lessen uit haalde. In deze tijd heeft iedereen thuisactiviteiten nodig, dus als je dat ene leuke boek uit hebt, leen het dan uit aan een ander. Dan kan je de kennis die jij vergaard hebt weer doorgeven en geef je de ander wat te doen.

25 Wees hygiënisch

Tot slot een leuke afsluiter die misschien voor de hand ligt, maar dat neemt niks weg van het belang. Blijf goed je handen wassen als je thuis bent. Dit is misschien wel de belangrijkste van alle thuisactiviteiten in deze tijd. Iedereen om je heen kan besmet worden. Dus was liever een keer te veel je handen dan te weinig.


thuisactiviteiten

Welke thuisactiviteiten raad jij mij aan?

Delen:

3 Reacties

 1. maart 19, 2020 / 3:47 pm

  Wat heb je een mega fijne tips gegeven, lekker bloggen en boeken lezen dan kom ik wel ver.
  Wij moeten gewoon door blijven werken op kantoor dus ik ben niet veel thuis momenteel al zou ik mezelf prima thuis kunnen vermaken.

  • april 3, 2020 / 8:42 am

   Dankjewel Rachel! Het heeft zo zijn voor- en- nadelen, na een tijdje is het ook niet echt leuk meer om geen werk of school te hebben 😉

 2. april 28, 2020 / 10:54 am

  Oeeh heel leuk artikel/filmpjes! Bloggen gaat bij mij nu echt goed. Heerlijk zoveel tijd ervoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge