Kamerplanten die stijlvol zijn en snel groeien

planten in je kamer

Ik ben al jaren gek op kamerplanten en de taak van verzorging neem ik uiterst serieus. Maar welke kamerplanten doen het goed en welke kamerplanten zien er ook nog eens stijlvol uit in je interieur?

Filodendron of Epipremnum

kamerplanten

Dit is een kamerplant die ik dit jaar pas ontdekte doordat ik de kneusjesbox aanschafte van plantje.nl. Het leuke aan deze plant is dat hij heel snel groeit. En hij groeit niet alleen, maar hij groeit ook nog eens naar beneden. Ik ben sowieso erg fan van planten die naar beneden groeien. Deze plant heeft maar 1x per week water nodig en zal je daarvoor belonen. Deze heeft een beetje daglicht nodig.

zz plant

De ZZ kamerplant

Deze plant heb ik al heel erg lang in mijn interieur, zo’n 4 jaar al. Toen ik deze binnenkreeg was hij nog erg klein. Maar ook de ZZ plant groeit lekker snel. Na een jaar is deze plant wel blijer met een grotere pot en ook deze geef je een keer per week water. Deze mag niet in direct licht, maar heeft wel daglicht nodig.

Het Chinese lantaarntje

kamerplanten

Nog een plant die heel mooi is en echt een aanwinst in je interieur is, is het Chinese lantaarntje. Het Chinese lantaarntje moet je niet teveel water geven, dus als je voelt dat de aarde nog redelijk vochtig is, laat het plantje dan even droog. En ook deze leuke kamerplant groeit naar beneden. Niet te dicht bij een raam zetten.

kamerplant begonia

Begonia Maculata de gestippelde kamerplant

Dit is de allerleukste gestippelde kamerplant. Deze wordt ook wel een forellenplant genoemd. Deze mag redelijk wat licht krijgen en geef je een tot zelfs twee keer per week water. Deze zal ook veel groeien en steeds meer bladeren krijgen. Ik denk dat deze na een tijdje ook wel blij zal zijn met een grotere plantenpot.

Calathea Surprisestar

kamerplanten

Dit is mijn favoriete kamerplant, de kleuren zijn mooi en deze plant is totaal niet duur. Ook deze plant groeit naar beneden en heeft opgerolde bladeren die later uitrollen. Deze plant reageert op daglicht, dus soms hoor je hem ritselen! Ook deze kamerplant heeft maar een keer per week water nodig.

Waar koop je stijlvolle kamerplanten?

Waar koop je nou het beste kamerplanten voor in je interieur? Ik ga zelf graag naar de Dille & Kamille, zij hebben elke week weer andere planten en ook hele leuke plantenpotten. Ook de Ikea is een goede optie, zij hebben heel veel keuze en ook goede plantenpotten. Maar je kan ook een dagje naar het tuincentrum, Intratuin bijvoorbeeld. En je kan ook planten bestellen via Plantje.nl of zelfs via Bol.com bijvoorbeeld!


Welke kamerplanten raad jij mij aan?

Deel deze post op Pinterest!

Delen:

5 Reacties

  1. september 24, 2020 / 4:11 pm

    Leuke tips! Ik heb er zelf nu 25 (yes, I count them haha). Allerlei verschillende! 🙂

  2. juni 18, 2021 / 1:30 pm

    Ik wil ook graag wat extra planten toevoegen aan mijn interieur. Vooral kleine exotische en kleurrijke varianten vind ik leuk. Ik ga in ieder geval even kijken naar hangplanten in het tuincentrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge