Spullen verkopen en er zelf ook nog een leuk bedrag aan over houden

verkopen

Als minimalist is er vaak een soort ongeschreven regel; 1 in 1 uit. Dat houdt in dat als je iets koopt wat je nodig hebt je in de plaats daarvan ook iets weg doet of verkoopt wat je niet meer nodig hebt. Maar wat zijn de handigste manieren hiervoor en wanneer verkoop je iets en wanneer doe je iets weg?

Boeken verkopen via Bol.com verkopen

De site die me aangeraden werd door mijn zus is Bol.com. En dat verbaasde me, ik wist namelijk helemaal niet dat Bol.com ook een verkoopsite heeft in haar webshop. Wat je het beste kunt verkopen op Bol.com is boeken. Ik heb zelf heel wat boeken erop gezet en ik heb er zelfs al eentje binnen een week verkocht. Toch wel fijn.

Kleding verkopen: United Wardrobe

Wat ik de fijnste manier vind om kleding te verkopen is toch wel United Wardrobe. Ik verkoop per week ongeveer 2 items en verdien daar nog best veel aan als je naar de nieuwwaarde van het product kijkt. Kijk gerust rond op mijn United Wardrobe account. Daarnaast kan je ook prima accessoires en boeken verkopen op United Wardrobe.
Over laten kopen door familie/vrienden

Als je iets weg wil doen dat je toch waardevol vindt kan je het altijd over laten kopen door familie of vrienden. Ik wilde laatst een broek verkopen, maar mijn zus stuurde een appje dat ze hem wel wilde kopen. Het scheelt je verzenden en je ziet diegene er nog van genieten.

verkopen

Wanneer verkoop je iets en wanneer doe je iets weg?

Stel jezelf de vraag: hoe duur was dit item nieuw? Hoeveel zou ik er nu nog voor terug krijgen? Vind je het waard? Twijfel je? Zet dan het item te koop, maar verbind er een termijn aan, spreek bijvoorbeeld met jezelf af; verkoop ik dit item niet binnen 3 weken, dan doe ik het weg. Minder dan 20 euro waard? Dat betekent dat het makkelijk te vervangen is, dus dat je beter iemand anders ermee kan verblijden.

Wat zijn jullie handigste manieren om spullen te verkopen?

 

Delen:

2 Reacties

  1. november 16, 2018 / 8:43 am

    Ik verkoop zelf het liefste via Marktplaats. ๐Ÿ™‚

    • november 16, 2018 / 10:49 am

      Ik vind Marktplaats ook heel fijn, maar dan vooral voor meubels en zo ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge