Selfcare, wat voegt het toe aan je leven

selfcare

De laatste tijd luister ik vaak inspirerende podcasts die vooral over selfcare en zelfliefde gaan. Hierdoor heb ik echt door hoe belangrijk dit wel niet is in je leven. Je leeft je eigen leven met jezelf, je kunt dus maar beter lief voor en tegen jezelf zijn.

Wat is selfcare

Selfcare heeft de directe vertaling: zelfzorg. Het woord zegt het eigenlijk al, zorg dragen voor jezelf. Alles waarvoor je kan zorgen als het om jezelf gaat valt hieronder. Denk aan je uiterlijk, maar ook je innerlijk en je emoties. Het gaat niet per se om wat je doet zoals een maskertje opsmeren. Het gaat erom hoe je je hierbij voelt en of je je comfortabel en relaxed voelt. Niet elk selfcare ritueel hoeft in een perfect plaatje te passen. Als bijvoorbeeld naar klassieke muziek luisteren jou helemaal tot rust brengt, moet je dat vooral doen.

selfcare

Blijf aan jezelf denken

Als er nare dingen om je heen gebeuren, is het belangrijk dat je ondanks alles lief blijft voor jezelf. Ik merk bij mezelf dat ik snel in emoties opga en mezelf isoleer, ook voor mezelf. Maar je moet juist naar binnen gaan bij jezelf. Kijk naar waarom je je zo voelt en waar dat gevoel vandaan komt. En bovenal, wat heb je nodig? Ik heb juist de neiging om boos te worden op mezelf en alles negatief op mezelf te betrekken. Maar reëel blijven is belangrijk. Als ik me naar voel en ik schrijf mijn nare gedachten op dan zijn 9 van de 10 gedachten niet waar. Die heb ik dus zelf bedacht om mezelf naar te laten voelen, hoe raar is dat?

selfcare

Jij ontwerpt jouw leven

Je kiest zelf hoe je leeft en hoe je je wil voelen in je leven. Als jij de hele dag in je bed gaat liggen bijvoorbeeld omdat je je naar voelt, ga je je niet beter voelen. Maar als je juist kijkt naar wat heb ik nodig, wat wil ik en wat maakt me vrolijk, dan kom je er weer bovenop. Wat mij vooral helpt, is mezelf inspireren met podcasts, films, interessante documentaires of series. Omdat dit me bezighoudt de laatste tijd wil ik hier graag over schrijven om jullie hopelijk wat meer te inspireren en om te leren naar jezelf te kijken.

Behulpzame post? Deel deze foto op je Pinterest!

Wat is voor jou de ultieme selfcare?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge