Safety razor, wat is het en mijn ervaring ermee

safety razor

Ik ben op veel manieren mijn ecologische voetafdruk aan het verminderen, dat hebben jullie misschien wel gemerkt. Maar bij dit puntje was het nog even goed zoeken. Want hoe vind je een low-waste scheermes als vrouw? Ik probeerde deze safety razor uit en vertel jullie alles.

De Safety Razor

Een safety razor lijkt op het eerste oog een echt mannenscheermes. Maar het is voor beiden prima te gebruiken. Het is een mesje dat ze vroeger al gebruikten, waarvan je de mesjes kan verwisselen. Het mesje zelf is van roestvrijstaal met een bamboe handvat en belooft je hele leven mee te gaan. Je koopt eenmalig de safety razor, die niet gek veel duurder is dan een gewoon plastic scheermesje dat je zou weggooien. Daarna vervang je de mesjes als ze bot zijn geworden. De mesjes zijn immens goedkoop te vinden. En dan heb ik het over 20 voor 7 euro, dat is nog eens wat anders dan 3 mesjes voor 20 euro.

Mijn ervaring

Ik vond het best spannend als ik eerlijk ben. Er moeten best wel scherpe mesjes in, wat nou als ik me snijd? Om jullie de moeite te besparen: laat het mesje het werk doen, zet geen extra druk. Dat is eigenlijk de moraal van het verhaal. Ik heb het mesje voor ongeveer alles gebruikt waar een vrouw zich scheert. En bij alles werkt het mesje goed mee. Het mesje zit dichter op de huid bij een safety razor dan bij een scheermesje en daardoor pakt hij de haartjes beter. Mijn benen waren lekker glad, het mesje beweegt ook goed mee onder de oksels en bij de bikinilijn. Ik zou wel aanraden om te scheren in combinatie met een scheerzeep of iets dergelijks. Dit zorgt ervoor dat er geen bultjes komen en dat je huid extra zacht is na het scheren.

safety razor

Details over deze safety razor

Ik kocht deze safety razor bij Kazidomi, een webshop met gezonde voeding, duurzame verzorgingsproducten, maar ook zero-waste items zoals deze safety razor. Echt een aanrader om eens een kijkje te nemen in deze webshop. MIjn safety razor kostte 16,77 euro doordat ik een lidmaatschap heb op deze webshop en mega hoge kortingen krijg. Normaal kost hij 22,36 euro.

Conclusie

Ik ben echt onwijs blij met deze zero-waste switch die ik gemaakt heb. Ik kan dit mesje mijn hele leven lang gebruiken zonder dat het stuk kan gaan of in de oceaan belandt. Echt een geruststelling en daarnaast werkt het mesje ook beter dan een regulier plastic mesje naar mijn mening.

Delen:

4 Reacties

 1. mei 17, 2019 / 5:44 am

  Wat fijn dat dit mesje zo goed werkt voor jouw en milieu technisch gezien is het dan ook een topper

 2. mei 19, 2019 / 8:25 am

  Fijn dat je zo tevreden bent over je Safety Razor! Mijn vriend gebruikt al jaren zo’n mes om zich mee te scheren, maar ik moet zeggen dat ik mijn vingers er al tientallen keren aan heb gesneden. En dan heb ik hem alleen maar opgepakt om aan de kant te leggen met schoonmaken.

  Voor mijn oksels zou ik het nog wel aandurven, maar voor mijn benen en down under ben ik toch nog niet helemaal om. Je moet er zรณ voorzichtig mee zijn en dan ben ik echt een eeuwigheid bezig haha. Ik gebruik zelf een Wilkinson Sword waarvan ik enkel het mesje eens in de zoveel tijd hoef te vervangen. ๐Ÿ™‚

  • mei 19, 2019 / 10:51 am

   Oh haha dat kan ik me wel voorstellen als je hem snel pakt, dat mesje steekt een beetje uit natuurlijk. Ja als je echt geen druk zet dan snijd je je niet en je moet bij gevoelige plekken je huid een beetje strak trekken, ik ben er wel enthousiast over ๐Ÿ™‚ Wilkinson Sword klinkt ook als een duurzame optie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge