Rust in je hoofd krijgen, hoe doe je dat?

rust in je hoofd

Mijn afgelopen week was heel naar. Ik zat niet lekker in mijn vel en dat kwam vooral doordat ik geen rust in mijn hoofd kon krijgen. Dat inspireerde me om een artikel hierover te schrijven en zelf op onderzoek te gaan hoe ik, maar ook jij rust in onze hoofden kunnen krijgen.

Focussen op één ding tegelijk

Dit is echt de sleutel kwam ik achter. Om rust in je hoofd te krijgen moet je kijken naar de kern en de oorzaak. De oorzaak is meestal dat je je op teveel wil focussen. Dus gun jezelf om je echt te focussen op één ding tegelijk anders maak je jezelf onnodig druk. Dus ook als je een planning maakt, schrijf niet alle kleine dingen op die je bedenkt, maar schrijf het liefst zo min mogelijk op waar je je dan op gaat focussen, dan ben je het meest productief.

Je hoofd leegmaken

Hoe maak je je hoofd eigenlijk leeg? Wat voor mij heel erg helpt is iets doen wat heel veel aandacht en concentratie vereist. Op die manier moet je je wel focussen om één ding tegelijk en maak je automatisch je hoofd leeg doordat je gedachten niet afdwalen naar andere dingen.

Sporten voor rust in je hoofd

Een voorbeeld daarvan dat 2 goede voordelen heeft is sporten. Met sporten werk je niet alleen aan je gezondheid, maar fris je je mentale gezondheid ook als het ware op doordat je je alleen focust op het sporten en daardoor je hoofd leeg kan maken. Ik vind dit echt een heerlijke manier om even nergens anders aan te hoeven denken.
Podcast/muziek luisteren

Wat ook altijd helpt is het luisteren van podcasts of muziek. Dan ben je zo bezig met het luisteren dat je ineens merkt ‘hee mijn gedachten zijn al een hele tijd niet mee afgedwaald’ heel fijn is dat. Ook zijn er heel veel nuttige podcasts die je wat bij kunnen brengen.

rust in je hoofd

Massage of gezichtsbehandeling

Wat ook helpt om te ontspannen en te ontstressen is het nemen van een massage of gezichtsbehandeling. Het haalt je dode huidcellen weg en zorgt ervoor dat je even lekker me-time neemt, erg belangrijk af en toe. Ook kan dit op een natuurlijke wijze met goede producten, ik nam laatst zo’ n behandeling en dit is hoe die behandeling mij beviel.

Etherische olien

Zoals jullie konden zien in mijn artikel over de nieuwe Kruidvat lanceringen heeft Kruidvat heel wat nieuwe etherische oliën die 100% natuurlijk zijn. Je doet ze in een brandertje en de oliën werken relaxend en laten je helemaal ontspannen op een natuurlijke wijze. Je kunt de oliën ook op heel wat andere manieren gebruiken.

Hoe krijg jij rust in je hoofd?

Delen:

2 Reacties

  1. november 14, 2018 / 10:25 pm

    mediteren, sporten, een boek lezen en een warm bad… door deze dingen kan ik enorm ontspannen en vooral mijn hoofd leegmaken!
    je hebt fijne tips gegeven!

    • november 14, 2018 / 11:00 pm

      Ah dat klinkt ook wel als fijne tips, ik vind het een beetje lastig hoe ik moet beginnen met mediteren, ik hoor er wel heel veel goeds over. Dankjewel Rachel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge