Makkelijk en snel in relax-modus komen na een lange intensieve werkdag

relax

We vergeten het nog weleens, relaxen. Na een enorm lange en intensieve werkdag plof je het liefst neer op de bank of val je direct in slaap. Maar in plaats daarvan zou je ook een aantal andere dingen kunnen doen waardoor je even in een relax-modus komt en kunt ontspannend en stress verminderen.

Neem een lekker warm bad

Verwen jezelf met een heerlijke bathbomb van Lush en gooi het bad maar vol! Er is niks lekkerder dan een warm bad op een koude herfstdag als deze. En Lush vind ik gewoon een heel fijn merk daarvoor omdat het natuurlijk gemaakt is en dierproefvrij is.  En het pluspuntje is dat je niet alleen gaat relaxen, je wordt schoon terwijl je weinig hoeft te doen en je kunt multitasken. Lak bijvoorbeeld je nagels, lees een boek of kijk een van deze nuttige Netflix series/films.

Geef jezelf een relax stoombehandeling

Dit is een hele makkelijke en snelle manier om in de relax-modus te komen. Daarnaast is het ook nog eens onwijs goed voor je gezicht. De stoom die op je gezicht komt laat je poriën openen en daarom is het heel goed om hierna bijvoorbeeld een hydraterende gezichtscrème aan te brengen omdat deze extra goed intrekt. Door de handdoek over je hoofd te doen sluit je jezelf lekker af van de buitenwereld en kun je even lekker nadenken of wegdromen.

 • Kook water
 • Doe het water in een kom
 • Buig voorover met een handdoek over je hoofd
 • Laat je gezicht lekker stomen
Gebruik een gezichtsmasker

Wat je natuurlijk ook makkelijk en snel kunt doen is het gebruiken van een gezichtsmasker. Tegenwoordig hoef je deze er niet meer af te wassen (dit vond ik altijd toch nog best veel gedoe), maar gebruik lekker een sheet masker. Deze breng je aan, laat je 10-15 minuten zitten en na het eraf halen laat je het lekker intrekken. Makkelijk, maar wel even een momentje voor jezelf.

Lees een boek en relax

Ik ben dol op lezen en ik merk dat ik op zo’ n moment echt even in een relax-modus kom. Met het lezen van een boek open je het visuele gedeelte in je geest, hiermee ontwikkel je ook je fantasie. En ik lees bijvoorbeeld hele leuke Engelse boeken, dit helpt me onbewust ook bij mijn Engels.

relax-modus

Wat doe jij om in je relax-modus te komen?

Delen:

8 Reacties

 1. oktober 4, 2018 / 6:49 pm

  ah wat heerlijk en zou echt een bad willen, maar die heb ik thuis niet. Van de week bij mn ouders maar even doen!

 2. oktober 4, 2018 / 9:16 pm

  oh dit klinkt ook allemaal echt heerlijk..

 3. oktober 5, 2018 / 4:52 am

  Ik kom het beste in de relax modus als ik een wandeling maak of een mooie boek lees of een artikel schrijf.

 4. oktober 11, 2018 / 10:48 am

  Wat een leuk artikel zeg en ook zeker goede tips. Een warm bad is altijd zo heerlijk en ontspannend! Ik krijg nu ik er weer over lees gelijk zin om een lekker bad te nemen. Voor mij helpt het ook altijd om lekker onder mijn favoriete deken te gaan zitten/liggen en mijn favoriete serie of youtuber aan te zetten.

  • oktober 11, 2018 / 11:16 am

   Lief dat je mijn artikel leuk vond en bedankt voor de tip, ik vind het ook heerlijk om lekker een serietje te kijken onder de deken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge