Plantips om nooit meer het overzicht te verliezen

plantips

Ik ben echt een planner en dat is gelukkig een positieve eigenschap. Daardoor vergeet ik namelijk bijna niks en ik ben veel productiever dan zonder planning. Ik geef jullie graag mijn plantips om het overzicht niet te verliezen.

plantips

De to-do lijst

Dit is een lijstje dat elke dag anders is en afgestemd is op de dag. Dit is echt de grootste helper om zo productief mogelijk te zijn op een dag. Het handigste wat je kunt doen is de avond voor de dag het lijstje al samen te stellen. In de ochtend kan je hem bijstellen met dingen die je nog meer moet doen. Op die manier kan je alle taken doen die je moet doen. Hier heb ik voorbeeld to do’s voor in de maanden november en december.

Plantips: timeblocking

Om nog productiever te zijn kan je de taken van de dag ook nog in tijdblokken indelen. Het handigste is dat je het moeilijkste en hetgeen waar je het meeste tegenop kijkt eerst doet, dan is het weg uit je hoofd. En daarnaast kan je bijvoorbeeld bij schoonmaken een timer van 20 minuten zetten en daarin zoveel mogelijk doen.

plantips

Weekplanner/deskplanner

Om meer overzicht te krijgen van de aankomende weken en de huidige week is een weekplanner echt ideaal. Ik vind deze planning heel fijn om bij de hand te hebben omdat ik dan voorkom dat ik dubbele afspraken maak en zie wat ik de aankomende week doe. Ik gebruik zelf de planners van studio stationery (niet gesponsord)

plantips

Apple kalender

Als laatste heb ik ook nog mijn kalender op mijn iPhone die ik bijhoud. Zo heb ik mijn planning altijd makkelijk bij de hand. Als ik spontaan wat afspreek met iemand kan ik dit meteen in mijn telefoon zetten.

Leuke post? Deel hem op Pinterest!

Wat zijn jouw plantips?

Delen:

2 Reacties

  1. augustus 13, 2019 / 11:32 am

    Leuk om te zien! Zelf werk ik altijd met mijn agenda. Ik heb zo’n dikke waarbij je voor elke dag een flinke pagina hebt. Opschrijven wat ik moet doen, markeren als het klaar is; works for me! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge