Deze planten zorgen makkelijk en snel voor een minder saaie kamer

planten in je interieur

Vind jij je kamer ook zo saai soms? Af en toe heb ik het gevoel dat er iets mist. Dan koop ik nieuwe decoratie om alles wat op te vrolijken, maar op de één of andere manier blijft het saai. Ik vond de oplossing!

Planten

De oplossing is eigenlijk heel simpel, breng wat meer natuur in je kamer. Dit kan je doen door een mooie plant uit te zoeken, maar als je deze niet goed kan verzorgen zou je misschien voor een cactus of een vetplantje kunnen gaan. Ik ging echter de uitdaging wel aan om planten uit te kiezen die je wekelijks water moet geven.

Waar kun je planten neerzetten?

Ik kan me voorstellen dat je even niet zou weten hoe je planten het beste kunt combineren met je interieur, daarom heb ik even een voorbeeldje met inspiratie gemaakt voor jullie. Ik zocht eerder ook inspiratie op om mijn kamer helemaal pinterest proof te maken.

planten inspiratie pinterest

Bureau

Je zou je planten op je bureau kunnen zetten. De planten zullen voor meer rust zorgen tijdens het werken aan bijvoorbeeld je blog. Daarnaast oogt het ook erg mooi door de groene tinten die je in je kamer brengt.

Grond

Op de grond kan natuurlijk ook gewoon. Je kunt een soort hoekje maken waar je schilderijen neerzet op de grond en als je hier dan een plant bijzet wordt het geheel meteen veel mooier.

Vensterbank

Stel dat je van wat kleinere planten houdt, dan kun je ze heel makkelijk op je vensterbank zetten, of op een richel van een haard bijvoorbeeld.
Plantenstandaards

Zoals je in het inspiratie voorbeeld zag kun je ook plantenstandaards halen. Deze kun je vinden bij interieurwinkels als Xenos of Leenbakker. Het ziet er op die manier meteen een stuk mooier uit!

Hoe jij makkelijk planten kunt bestellen

plant zamioculcas

Bij tuincentrum.nl kun je planten thuis laten bezorgen. Dat is enorm handig naar mijn mening. Je kunt planten uitzoeken, je kunt kijken in welke maat en vervolgens worden ze aan huis gebracht. Deze plant heet Zamioculcas. Bij dit tuincentrum kun je ook makkelijk potgrond bestellen voor je andere planten in huis, ik kan me best voorstellen dat je geen zin hebt om een zak van 5 kilo te sjouwen vanuit de winkel, erg handig dus.

plant sanseveria

Ook koos ik de plant Sanseveria, dit is een wat vettere plant die minder vaak water nodig heeft. Erg handig. Hij doet me een beetje denken aan een aquarium plant.

plant areca

En als laatst mijn favoriete kamerplant Areca. Deze plant zorgt voor de tropische sferen in je kamer en combineert makkelijk met andere soorten. Hij is mooi lang en lijkt een beetje op een soort palmboompje. Dit is zeker mijn favoriet.

planten pinterest pin

Prijzen:
Zamioculcas: 9,99 euro
Sanseveria: 9,99 euro
Areca: 9,99 euro

Deze blogpost bevat ontvangen producten

Delen:

6 Reacties

 1. oktober 27, 2017 / 4:09 pm

  Mooie planten! Planten kunnen je interieur zeker een opfrisser geven. Ik heb er momenteel twee kleine staan, maar ik zou er graag nog een grote bij hebben.

  • oktober 28, 2017 / 11:05 am

   Ja grote planten zijn ook prachtig, misschien kun je de kleintjes laten groeien 🙂

 2. oktober 31, 2017 / 12:32 pm

  Wat een mooie planten! Ik ben zelf ook gek op planten en ben momenteel bezig met mijn ‘baby plantje’ die ik uit een avocadopit heb laten groeien. Zo leuk!

 3. januari 8, 2018 / 3:49 pm

  Wauw zo’n leuke plantjes! Ik moet er ook echt nieuwe kopen 🙂 Ik heb net je blog ‘ontdekt’ en het ziet er echt super leuk uit! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge