Overstappen van Blogger naar WordPress in 1 dag na lang twijfelen

overstappen op wordpress

Eindelijk deed ik het, overstappen op WordPress. Als je al 4 jaren lang blogt via een bepaald soort programma dan ben je dat helemaal gewend. Toen ik mijn artikel postte over dat ik 18 geworden ben,  schreef ik dat ik twijfelde om over te stappen op WordPress. Ik kreeg een reactie met dat dit zwaar aan te raden was. Ik ging informeren bij mijn host en van de ene op de andere dag draaide mijn blog op WordPress.

Een layout uitzoeken bij het overstappen

Overstappen betekent niet alleen bloggen via een ander programma, maar ook een compleet nieuw uiterlijk. Ik ging meteen aan de slag met mijn blog. De layout vond ik verschrikkelijk om heel eerlijk te zijn, tussen de gratis thema’s op WordPress kon ik ook niets vinden dat echt voldeed aan mijn wensen. Ik had al bij heel veel andere bloggers gekeken wat voor thema’s zij hadden en waar ze die aangeschaft hadden. Ik koos zelf voor een mooi thema op pipdig.co. De installatie verliep heel soepel en ik ben ontzettend blij met mijn prachtige layout.  Je kunt veel kanten op om het thema te personaliseren en ik vond het lettertype van de header al mooi genoeg om te houden, wellicht verander ik het nog in de toekomst om het wat meer in mijn stijl te maken.

Blog content importeren lukte niet

En dat was dat. Ik wilde de content van mijn vorige blog importeren, maar dat ging niet helemaal soepel tijdens het overstappen. Om het maar zo te zeggen, het lukte eigenlijk helemaal niet. Ik drukte op importeren klikte mijn xml file aan, maar niks. Ik bleef positief en dacht bij mezelf dan typ ik de belangrijkste content over en zorg ik ervoor dat ik in ieder geval een paar uit mijn belangrijkste categorie publiceer. Zo doende is dat nu het geval, ik merkte hierdoor dat ik heel veel geplaatst had op mijn vorige blog waar ik niet volledig achter bleek te staan. Content die eigenlijk niet heel nuttig is, en daar breng ik verandering in op mijn nieuwe blog.

Waarom zou je overstappen van blogger naar WordPress?

De grote vraag van de bloggers die nu nog via Blogger bloggen is natuurlijk; waarom overstappen? WordPress is veel slimmer dan blogger als het gaat om Google. Ook zijn er veel meer mogelijkheden binnen het veranderen van het design van je blog. Daarnaast kun je plugins installeren om zo statistieken te bekijken of je SEO naar een hoger level te brengen. Ik ben helemaal fan van de plugin Yoast SEO. Deze plugin zorgt ervoor dat je artikel helemaal volgens de SEO regels wordt geschreven.

Overstappen naar WordPress.com of WordPress.org

Dit was voor mij een onbeantwoorde vraag voordat ik ging overstappen. Want ik wist dat je via WordPress.com geen plugins kon gaan installeren en dat je meer zou moeten betalen. Ik had al een domeinnaam op mijn Blogger blog, het enige wat ik hoefde te doen is wordpress.org aanschaffen via dezelfde host. Dit heb ik voor maar een paar euro’s extra per maand kunnen regelen. Hierbij heb ik een zakelijke mail gekregen en dit ging automatisch op WordPress.org. Ik raad je dus aan om bij de host waarbij je aangesloten zit met je domeinnaam te informeren.

De url van je vorige content

Ik heb zelf ervoor gekozen om de url te veranderen, dit is niet heel goed voor mijn page rank geloof ik omdat daardoor alle url’s die andere mensen hebben gebruikt van mij in hun artikelen niet meer geldig zijn. Zo noemde Vera Camilla mij bijvoorbeeld in een artikel, deze link verwijst nu niet meer naar dat specifieke artikel, maar je komt gelukkig wel op mijn blog terecht. Als je wil dat al je oude artikelen die gedeeld zijn op andere blogs nog kloppen kun je de permalink aanpassen zodat de link het nog doet.

Mijn mening over het overstappen

Ik ben tot nu toe helemaal tevreden met mijn overstap. Ik vind het uiterlijk van mijn blog veel mooier, lezers kunnen makkelijker reageren en ik kan mijn teksten veel beter in SEO schrijven. Ook vind ik het toevoegen van afbeeldingen veel fijner, in Blogger moet je de foto aan klikken om een alt-tekst toe te voegen, hier kun je dat meteen bij het importeren van de afbeelding doen. En bezoekers blijven langer op mijn site heb ik het idee door de duidelijkere layout onder andere.  Dat soort functies zorgen bij mij toch echt voor meer plezier in het bloggen dan dat ik al had.

overstappen op wordpress
Delen:

27 Reacties

 1. oktober 30, 2017 / 8:21 am

  Dit wil ik echt al ruim 2 jaar doen, maar elke keer schuif ik het vooruit, stom he? Nu zit ik weer hard te roepen dat ik het in de kerstvakantie wel doe ๐Ÿ˜›

  • oktober 30, 2017 / 8:31 am

   Aaaah wat spannennd, ik snap het helemaal ๐Ÿ™‚ been there haha. Jij was ook echt ongeveer de enige mede blogger die nog via Blogger blogt. Als je vragen hebt over de overstap let me know ik kan je helpen ๐Ÿ™‚

 2. oktober 30, 2017 / 10:08 am

  Ik ben toevallig een maandje geleden overgestapt naar WordPress en ik vind het heel fijn! Vooral door de extra opties die je hebt door de plug-ins enzovoort.. Ik heb ook mijn content op mijn oude blog laten staan en een aantal belangrijke meegenomen. Ik wilde een nieuwe start!

  • oktober 30, 2017 / 10:37 am

   Ja fijn is dat he, ik vind het ook super om een soort nieuwe start te maken dat maakt dat ik extra veel zin heb om weer nieuwe content te maken.

 3. oktober 30, 2017 / 11:37 am

  Wij zijn gelijk begonnen via WordPress en tot nu toe heb ik niks te klagen, het werkt prima! Fijn dat de overstap bevalt ๐Ÿ™‚

  • oktober 30, 2017 / 12:05 pm

   Ik ben blij dat het jullie tot nu toe ook goed bevallen is ๐Ÿ™‚

 4. oktober 30, 2017 / 4:14 pm

  Ik blog al sinds dag 1 via WordPress en ben zo blij dat ik toen deze keuze heb gemaakt ๐Ÿ™‚ Ik vind je layout erg mooi trouwens!

  • oktober 30, 2017 / 6:07 pm

   Ah jaa snap ik! Ik was altijd een beetje bang voor WordPress het zag er zo ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee. Bedankt voor de complimenten, jouw layout ziet er ook mooi uit!

 5. oktober 30, 2017 / 7:00 pm

  Ik blog nu zo’n anderhalve maand. Eerst via wordpress.com, maar ik werd gek van alle beperkingen dus ik ben snel overgestapt op een webhost en dus ook wordpress.org. Totaal geen spijt van! Ben nu ook heel blij met mijn lay-out en kan super veel plugins installeren, heel fijn! Ik heb ook ervaring met Blogger, door eerdere blogs. Vond ik ook fijn werken, maar WordPress is toch het fijnst!

  • oktober 30, 2017 / 7:07 pm

   Ah wat een drama, jaa ik heb zelf eerst ook veel research moeten doen want je zou zeggen wordpress is wordpress, maar het is dus verschillend haha. Jaa blogger vond ik ook wel fijn, maar wordpress.org is zoveel malen beter merk ik nu

 6. oktober 31, 2017 / 9:38 am

  Precies dit heb ik 3 weken geleden gedaan. Ik was al 4 jaar aan het switchen tussen blogger en wordpress. Nu heb ik ook eindelijk alles via wordpress lopen. Ik heb er bewust voor gekozen om de content niet over te zetten zodat ik ‘ opnieuw ‘ kan beginnen. Ik zou nu trouwens echt niet meer teruggaan naar Blogger. WordPress is zoveel beter .. Kost meer moeite maar dat is het absoluut waard vind ik! Je site is trouwens wel onwijs mooi!

  • oktober 31, 2017 / 10:04 am

   Wat grappig dat je precies dit gehad hebt. Nee inderdaad switchen is ook geen doen. En een frisse start is zo fijn hรฉ! Bedankt voor je compliment ๐Ÿ™‚

  • oktober 31, 2017 / 10:34 am

   Dat kan natuurlijk ook, ik was ook zo gewend aan Blogger na 4 jaar dat ik niet echt durfde over te stappen, maar ben ontzettend blij dat ik dit wel heb gedaan!

 7. oktober 31, 2017 / 1:38 pm

  Hoi,

  Ik zit ook al zo lang te denken om over te stappen, maar geen idee hoe! Had ooit eens info over opgezocht, maar staat nu ook op een laag pitje. Maybe heb jij nog tips en of waar ik terecht kan die kan helpen met overzetten.
  Daarnaast 1 snap ik er de ballen niet van 2 bang om alles kwijt te raken 3 geen idee welke website voor een domeinnaam goed is. en 4 welke wordpress. ๐Ÿ™‚ . Een hele hoop vragen heb ik voor medebloggers die zijn overgestapt van Blogger naar WordPress.

  Ik hoor graag van je. x

  • oktober 31, 2017 / 1:57 pm

   Ik zal even een mailtje sturen met hoe ik het gedaan heb, hopelijk kan ik je daarmee op weg helpen X

   • november 1, 2017 / 10:13 am

    HaLaura en Annemieke,

    Mag ik een cctje van die mail
    Ik weet namelijk ook niet waar ik moet beginnen… al ben ik iets wijzer dankzij je artikel

    • november 1, 2017 / 10:32 am

     Hi Stefanie,

     Ik zal de mails doorsturen, Annemieke weet ondertussen hoe ze verder moet ๐Ÿ™‚

 8. oktober 31, 2017 / 8:43 pm

  Wat fijn om te horen dat de overstap naar WordPress je zo goed is bevallen! Ik heb zelf een scrapbookblog via Blogger (al een jaar of acht), maar ben Vaker Vrolijk meteen via WordPress begonnen. Als je een duidelijke lay-out en veel functionaliteiten belangrijk vindt, vind ik WordPress inderdaad echt een aanrader. Er is zoveel meer mogelijk met WordPress!

  • november 1, 2017 / 8:10 am

   Jaa dat heb ik inderdaad ook gemerkt. En het werkt toch fijner heb ik het idee.
   Bedankt voor je reactie X

 9. november 16, 2017 / 2:07 pm

  Ik ben 3 maanden geleden ook overgestapt en heb er totnop heden nog steeds geen spijt van! Het werkt lekkerder en daardoor ook makkelijker! Bij mij lukt het overzettavn mijn oude blogposten ook niet dus heb ik alleen de belangerijkste gekopieerd. Daarnaast heb ik een link naar oude blogposten in mijn sidebar gezet zodat het niet helemaal weg is. Hopelijk blijft het ook voor jouw een juiste beslissing:).

  • november 16, 2017 / 3:12 pm

   Slim gedaan! Ik heb inderdaad ook de meest belangrijke artikelen gekopieerd. Vond het ook een hele fijne beslissing!

 10. januari 2, 2018 / 10:17 am

  Een paar jaar geleden ook de overstap gemaakt. Ik vind WordPress zoveel fijner, professioneler. Goede keuze!:)

 11. augustus 18, 2018 / 5:19 pm

  Hi! Ik wad op zoek naar wat info over overstappen naar WordPress en kwam bij jou en ik zat met een vraagje: )
  Omdat ik aan het twijfelen ben om ook over te stappen vroeg ik mij af of het voor wordpress nodig is om je eigen domeinnaam te hebben (omdat ik dat nog niet heb), ik weet niet of jij daarin iets moest veranderen aan je naam? Alvast thanks! ๐Ÿ™‚

  • augustus 19, 2018 / 12:13 pm

   Er is een verschil tussen wordpress.com en wordpress.org, met wordpress.com kan je een naam als: lizontheblog.wordpress.com nemen en dat is dan gewoon gratis, maar ik heb via een hosting een domeinnaam dan betaal je per jaar 8 euro of zo en zij hebben mij aan wordpress.org verbonden en daar heb ik een thema bij gekocht en dan kun je ook plugins en dergelijke doen bij de gratis versie heb je weinig thema mogelijkheden en kun je niet dingen als SEO doen, dus ik raad je aan om een hosting op te zoeken, ik heb zelf via hostnet.nl een domeinnaam, ik wil je best helpen als je meer vragen hebt. X

   • Liz
    augustus 22, 2018 / 12:34 pm

    Bedankt voor je antwoord! Ik ga het even uitzoeken en erover nadenken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge