Organiseer en ruim deze dingen op om het nieuwe jaar goed te beginnen

Ik vind het fijn om elk jaar goed af te sluiten en te beginnen met een schone lei, letterlijk. Als het einde nadert wil ik graag mijn kamer, kleding en make-up uitzoeken. Maar vaak is het een beetje de vraag wat je nou precies allemaal kunt ordenen om het voor jezelf lekker overzichtelijk te maken in het nieuwe jaar.

Sokken met gaten of zonder match

Ik gooi eigenlijk altijd mijn sokken met gaten meteen weg als ik merk dat er een klein gaatje in een sok zit. Maar ik kan me ook voorstellen dat je hier geen tijd voor hebt en dit niet doet. Dus kijk even je sokken la na bij het opruimen en check al die niet matchende sokken paren en de gaatjes.

Kledingkast opschonen

Bij het opschonen van je kledingkast zou ik eens goed kijken naar welke kleding je wel nog draagt en welke je echt niet meer gaat dragen. Ik vind het altijd fijn om de kleding die ik niet meer draag naar de kringloop te brengen of in te leveren bij een inzamel punt voor arme landen.

opruimen en organiseren

Over de datum make-up

Wat ik ook erg fijn vind is kijken naar mijn make-up, ik heb namelijk heel veel make-up en het is erg fijn om dat af en toe even grondig uit te zoeken. Ik kijk altijd naar de houdbaarheid en dan bedenk ik me of het nog goed is. Mascara’s gaan klonten en beginnen naar lijm te ruiken als ze niet meer goed zijn, foundation begint te verkleuren en scheiden als het niet meer goed is. Lipstick blijft meestal wel heel lang goed en poeders ook.

Mailbox legen

Wat ik echt fijn vind om te doen is mijn mailbox legen. Ik vind het over het algemeen al niet prettig als er allemaal mails over reclame in mijn inbox zitten. Soms check ik na of ik nog overbodige labels heb die ik niet meer gebruik en of ik me nog moet afmelden bij nieuwsbrieven die ik toch niet lees.

Galerij mobiel

Doordat ik zoveel foto’s maak heb ik vaak veel niet nodige foto’s in mijn galerij. Heel fijn om dit allemaal even te kunnen verversen en over te zetten op je computer bijvoorbeeld.

Oude bonnetjes of garantiebewijzen

Ik had een periode in mijn leven waarin ik al mijn bonnetjes in een schriftje plakte om zo mijn financi├źn op orde te houden. Op een gegeven moment is dat niet te doen. Nu gooi ik meteen het bonnetje weg of zeg ik nee bij de kassa. Dat geldt ook voor garantiebewijzen of actiebonnen die niet meer geldig zijn.

Oude tijdschriften

Oude tijdschriften die toch al verknipt zijn en helemaal uitgezocht zijn kunnen ook wel weg. Desnoods vraag je aan je zusje of zij het nog interessant vindt. Als ze dat niet vind, gooi ik ze het liefst weg.

DVD’s die je niet gaat kijken

Tegenwoordig is alles wel te vinden op Netflix, dvd’s zijn bijna overbodig geworden. Soms hebben wij nog kinderfilms in huis, ook fijn om die even uit te zoeken en op te schonen. Toch maar een Netflix abonnement dan…

 

Wat ga jij opruimen voor het nieuwe jaar?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge