Ongesteld zijn met deze tips wordt het wat draaglijker om een vrouw te zijn

ongesteld

Vrouwen worden nou eenmaal elke maand ongesteld tot op zekere leeftijd. Omdat het vandaag nationale vrouwendag is mogen we hier wel wat meer aandacht aanbesteden vind ik. En het leek me een leuk idee om een artikel hieraan te wijden. Het is toch een beetje een taboe onderwerp waar weinig bloggers openlijk over schrijven. Daarom heb ik hier wat tips om die periode in de maand wat draaglijker te maken.

Kersenpit kussen vermindert menstruatiepijn

De ene maand zijn de pijnen erger dan de andere. Voordat ik aan de anticonceptiepil begon werd ik soms huilend wakker van de pijn. Het voelde alsof ik weeën had of zo. Wat mij heel erg helpt tegen de pijn in je onderbuik is een verwarmd kersenpittenkussen. Deze is gewoon te koop bij drogisterijen zoals de Etos of Kruidvat. Je warmt deze aan beide kanten even op in de magnetron en dan kun je het kussen tegen je onderbuik aanhouden, het verzacht de pijn door de warmte. Je kunt ook wat afleiding zoeken en deze Netflix series beginnen.

Ibuprofen/Feminax

Door de warmte is de pijn verzacht, maar zeker niet over. Wat bij mij het snelst en het beste werkt is Ibuprofen, let op je mag er wel maar eentje per 8 uren nemen, Ibuprofen is namelijk een sterk en snel werkend medicijn. Na het innemen hiervan merk ik na een half uurtje dat de pijn minder wordt. Als je vaak extreem veel pijn hebt in de onderbuik raad ik Feminax aan, dit is een medicijn dat speciaal ontwikkeld is tegen menstruatiepijn en dus het ongesteld zijn draaglijker maakt.
Tampons of maandverband?

De grote vraag van veel meiden en vrouwen is wat moet ik kiezen en waarom.  De ene maand kun je op de grond liggen van de pijn en de andere maand heb je al 5 maatbekers (bij wijze van) vol met bloed verloren. Heel veel vrouwen vinden maandverband niet fijn omdat het niet heel hygiënisch is, wat ik zeker begrijp. Sommige vrouwen vinden tampons juist niet fijn omdat ze niet lekker zitten of ze durven het simpelweg niet. Als je veel sport en beweegt raad ik zeker het gebruik van tampons aan, deze hoef je na 8 uren pas te vervangen voor een nieuwe tenzij je te hevig bloedt natuurlijk. Maandverband moet je wat vaker verwisselen voor de hygiëne en het neemt minder bloed op. Dus doe vooral waar jij je prettig bij voelt. Ik gebruik bij heftige ongesteldheid liever tampons anders blijf je maar vervangen.

ongesteld

Anticonceptiepil maakt ongesteld zijn draaglijker

Ben je het zat om telkens maar die pijn in je onderbuik te hebben en al dat bloed? Dan is de anticonceptiepil misschien wel een hele goede optie. Ik wist ook nooit wanneer ik het moest verwachten. Soms werd ik het een half jaar niet (vooral in het begin) en dat was super vervelend. Ik was eens op mijn stage en ineens was het weer zover, maar dit keer met mega mega veel pijn. Ik heb denk ik wel een kwartier op de grond van de wc gelegen omdat de pijn zó erg was. Op dat moment was ik ook totaal niet voorbereid, dus wees altijd voorbereid haha. Gelukkig heb ik het overleefd, maar het was wel het punt waarop ik de anticonceptiepil wilde gaan proberen.

Hoe je een anticonceptiepil aanvraagt

Hiervoor moet je een afspraak maken bij de dokter en die schrijft een specifieke pil voor die je zal helpen tegen je specifieke klachten. Hoe ik het heb ervaren? Veel minder buikpijn, bloedverlies én ik weet precies wanneer het weer tijd is. Daarnaast wordt ik er niet dik of chagrijnig van. Ik las heel vaak dat andere meiden dat wel kregen dat ze een beetje chagrijnig werden door de hormonen die ineens in je bloed terecht komen én dat ze heel erg aankomen. Maar als je gewoon veel blijft sporten en gezond blijft eten merk je niks, het ligt meestal aan de hormonen dat je vreetbuien krijgt en daardoor kan je aankomen, je komt dus niet aan van de pil zelf.

Wat is jouw ultieme tip?

Delen:

2 Reacties

  1. maart 11, 2018 / 8:43 pm

    Echt heel erg tof dat je er een artikel aan hebt gehangen! Er mag zeker wel wat meer over gesproken worden, ik bedoel zoveel vrouwen op de wereld, dus zoveel vragen. Ikzelf ging ook aan de anticonceptiepil toen de pijn te erg werd. Dit heeft echt heel erg geholpen. Ook qua kersenpittenzak en filmskijken, I feel you hahah!

    • maart 12, 2018 / 11:17 am

      Hahah good to know that i am not the only one, bedankt voor de complimenten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge