Nuttige Netflix documentaires en serie’s die je wat bijbrengen

nuttige netflix documentaires

Als je dan toch aan het bingewatchen bent, waarom kijk je dan niet gelijk nuttige serie’s of documentaires, toch? Dat dacht ik dus ook! Daarom hier een lijstje met nuttige serie’s en documentaires die je gewoon thuis op de bank kunt kijken om eens wat meer stil te staan bij onderwerpen die van toepassing zijn op ons dagelijkse leven.

 

Minimalism

Ik sprak eerder al over deze documentaire toen ik jullie mijn focuspunten van deze maand liet weten. Maar deze documentaire is gemaakt door 2 bloggers “the minimalists”. Het gaat over minimalisme en het houdt echt zoveel meer in dan alleen spullen wegdoen. Het is een hele interessante leefstijl en ik ben er heel erg door geïnspireerd.

Nuttige Netflix documentaires: Explained

Deze serie legt eigenlijk alles aan je uit in losse afleveringen. De onderwerpen zijn erg variërend waardoor je van verschillende random dingen veel leert. Wat mij betreft dus een hele nuttige serie om te kijken en je krijgt heel veel verschillende onderwerpen in elke aflevering.
A Plastic Ocean

Deze documentaire focust op hoe wij langzamerhand met z’n allen de oceaan aan het vervuilen zijn. Dit is ook echt een eye-opener. Echt een aanrader om te kijken, zo kun je ook kijken of er manieren zijn om het te verminderen en dat je die manieren zelf al kan toepassen. Dit is een van de nuttigste Netflix documentaires.

What the health

In deze documentaire wordt van alles verteld over eten, alles wat je eigenlijk niet wist. Er komen specialisten aan het woord en je leert dat niet alles even goed is als je denkt. Het inspireerde me heel erg om wat meer te letten op eten. Zeker interessant als je jezelf graag verdiept in eten.

The true cost

The true cost laat je wat meer stilstaan bij wat we eigenlijk kopen als we aan het kleding shoppen zijn. En hoe zit het precies met de fashion industrie? De documentaire laat je eens alles zien vanuit het perspectief van een werknemer die ervoor zorgt dat onze kleren weer klaar liggen in de H&M of Primark bijvoorbeeld.

nuttige netflix series

Welke nuttige Netflix documentaires/serie’s ga jij kijken?

 

Films en series
Films en series
Delen:

6 Reacties

 1. september 24, 2018 / 11:53 am

  Minimalism lijkt me erg leuk!! Ik vind het wel jammer dat er niet meer leerzame series zijn, bijvoorbeeld over de geschiedenis!

 2. september 24, 2018 / 12:33 pm

  Fijn lijstje! Sommige stonden al op mijn te kijken lijstje

 3. september 29, 2018 / 12:31 pm

  a plastic ocean heb ik ook samen met mijn vriend gekeken en daardoor merk ik ook dat wij de wereld echt naar de klote helpen.
  Die walvissen met meters plastic in hun maag.. haaien, vogels alles.. echt bizar..
  maar wel heel goed voor mensen om te kijken want je hebt geen idee hoe je de wereld verpest door plastic te kopen en zomaar op de straat te gooien
  ik heb daar altijd al een hekel aan gehad, als mensen iets op de grond gooien zeg ik er ook altijd wat van of ik stop het terug in hun tas of ik doe het voor ze in de vuilnisbak

  • september 30, 2018 / 9:10 am

   Gelukkig weten wij er wel van en alle beetjes helpen, ik merk wel dat Nederland en de bevolking steeds meer ermee bezig is en als wij alle gevallen papiertjes opruimen helpen wij al een beetje mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge