Nieuwe dingen om te leren in 2019

nieuwe dingen leren

Een nieuw jaar biedt je de mogelijkheid om te reflecteren op het vorige jaar, maar ook om vooruit te kijken en denken over dit jaar. En dat kun je doen door nieuwe dingen aan jezelf te leren bijvoorbeeld. Daarom geef ik jullie een aantal tips over nieuwe dingen die jij dit jaar kan gaan doen.

Leer een nieuw instrument

Wat echt heel erg leuk is om te doen en wat je veel nieuwe mogelijkheden biedt is het leren van een nieuw instrument. Als je een piano thuis hebt, kan je op Youtube enorm veel tutorials vinden om mee te spelen op welke liedjes je ook maar wil.

Leer jezelf een nieuwe taal

Het kan echt. Of we het nou hebben over Spaans, Mandarijns of zelfs de elven taal van Lord of the Rings. Duolingo (de app) is een gratis manier om een taal snel aan te leren. Ik leer nu Spaans en ik vind dat het echt goed werk, ik leer snel en veel en je kan zelfs een streak bijhouden in de app.

Probeer eens een nieuwe sport

Misschien zit je al op een vaste sport en heb je het enorm naar je zin, dan is dit niet voor jou. Maar als je aan het experimenteren bent, is het onwijs leuk om eens nieuwe dingen te leren zoals sport. Er zijn veel workshops die je kan doen en in Basic-fit filialen zijn er nu heel veel verschillende virtual classes die je mee kan doen.

Nieuwe dingen zoals boeken/podcasts/muziek

Wat je elke dag kan inspireren zijn de volgende dingen: nieuwe muziek, nieuwe boeken en nieuwe podcasts. Eerder schreef ik een artikel waarin ik de podcasts noemde die mij inspireren. En er zijn ook heel wat boeken die mij geïnspireerd hebben de afgelopen tijd. Maar luister ook eens een nieuwe afspeellijst op Spotify, dan kom je ineens achter hele leuke wat minder bekende artiesten.

Eet eens wat nieuwe dingen

Eet eens iets wat je nog nooit geproefd hebt en wat je normaal niet zou doen. Zo heb ik eens slakken gegeten en oesters en mosselen. Je kan niet zeggen dat je iets niet lust als je het nog nooit geproefd hebt, dus waag eens de gok. Neem eens niet wat je altijd eet.

Wat voor nieuwe dingen wil jij dit jaar leren?

Delen:

2 Reacties

  1. februari 20, 2019 / 2:16 pm

    Haha, ik vind het ongelooflijk vervelend als mensen zeggen dat ze iets niet lusten, zonder dat ze het ooit gegeten hebben. Zo heb ik eens een sprinkhaan en meelwormen gegeten. Smaakte naar noten. ‍♀️ En Duolingo is inderdaad een superfijne app!

    • februari 20, 2019 / 8:48 pm

      Haha precies! Ik vind dat dus ook, eerst proberen en dan pas zeggen wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge