Mijn natuurlijke doucheroutine en de producten die ik onder de douche gebruik

doucheproducten

Ik gebruikte altijd heel veel verschillende soorten crème, zeep en extra veel haarverzorging. Maar dat is dus helemaal niet zo goed als dat het lijkt. Ik heb mijn doucheroutine zodanig aangepast dat ik nu met 5 producten er al ben. En ook nog eens zoveel mogelijk natuurlijke producten. Laat je vooral inspireren.

Natuurlijke douche producten: Lush blok zeep Honey I Washed The Kids

doucheproducten

Lush heeft producten die met de hand gemaakt zijn en geen gekke chemische ingrediënten bevatten, wel bevatten ze sulfaten, dit is om het product te laten schuimen. Ook de verpakkingen zijn zoveel mogelijk gerecycled, ik vind de producten van Lush altijd super fijn. Dit blokje zeep ruikt heerlijk zoet, niet te zoet, naar honing. Ik gebruik deze zeep graag en je doet er veel langer mee dan met een douchegel die vol plastic deeltjes zit die weer in de oceaan terecht zullen komen. Ook is dit een zero-waste zeep, past goed tussen het lijstje met zero-waste producten die snel en goedkoop verkrijgbaar zijn en waar je een heel groot verschil mee maakt.

Prijs: 6,60 euro/120 gram

Lush Daddy-O zilvershampoo

doucheproducten

Toen ik de producten van mijn doucheroutine om wilde gooien naar minder en meer natuurlijke producten vond ik het nogal moeilijk om een goede, maar niet te dure zilvershampoo te vinden. Voorheen waste ik mijn haar met de zilvershampoo van Schwarzkopf, verder niks mis mee, maar er zit zoveel crap in. En die zilvershampoo was al 6,00 euro, dus al redelijk duur voor een niet al te goed product. Deze zilvershampoo ruikt veel lekkerder en doet veel effectiever zijn werk vind ik. Ik merk meer verschil, mijn blonde tinten in mijn haar worden veel meer asblond. Ook heb je maar heel weinig nodig van dit product per keer.

Prijs: 8,95 euro/100 ml
Natuurlijke douche producten: Aveda Cherry Almond shampoo en conditioner

doucheproducten

Ik heb vaker geschreven over deze geweldige producten en alle details over de producten beschreef ik in het artikel over toen de Cherry Almond lijn van Aveda gelanceerd werd. Ik vind dit heerlijke producten. Ze ruiken lekker, je blijft ze lang ruiken en mijn haar voelt super luchtig en zacht aan na het wassen. Het fijne is dat er geen siliconen/sulfaten/plastic in de producten verwerkt zit. Een echte kappersshampoo van kwaliteit zou ik het zeker noemen. Mocht je ze nou te duur vinden, maar ben je wel heel benieuwd? Schaf dan de reisformaten aan!

Prijs: 18,00 euro shampoo & 21,00 euro conditioner

Dit zijn de natuurlijke douche producten die ik gebruik. Ik merk dat mijn huid hier veel blijer van wordt en dat dit veel meer van kwaliteit is dan producten die wél allemaal chemische stoffen bevatten. Je smeert het op en het komt als het ware in je, denk gewoon eens wat beter na hierover, dan ga je veel meer stilstaan bij het belang van natuurlijke producten.

Delen:

2 Reacties

  1. januari 10, 2019 / 10:44 am

    Wat een mooie producten. Ik vind de producten van Lush echt fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge