Minimalisme, wat is het en hoe kan jij het vandaag toepassen op je leven?

Hoe vullen we ons leven en met wat? Dat is een vraag waar ik mij in de afgelopen weken heel erg mee bezig heb gehouden. Ik heb mij laten inspireren door verschillende mensen en wil daarom dit ook met jullie delen en jullie inspireren. Want je hebt er vast weleens van gehoord, maar wat is minimalisme nou precies?

Simpel leven en nagaan welke dingen waarde voor je hebben

Eigenlijk komt minimalisme hierop neer. Je leeft een simpel leven en daarmee bedoel ik niet dat je als persoon simpel bent, maar dat je het jezelf makkelijk maakt. Je kijkt wat waarde voor je heeft en wat je wel en niet koopt. Je maakt beslissingen in materialen die je aanschaft op basis van, is het het echt waard? En dat vind ik nou zo mooi aan minimalisme, er zit veel meer achter en het zijn allemaal positieve aspecten.

Je hecht geen waarde aan spullen

Dit is even een schok voor vele meiden van mijn leeftijd denk ik. Je bent eigenlijk constant bezig met reclames lezen en wat ga ik van mijn volgende loon kopen, maar ga eens na voor jezelf word je daar nou echt gelukkig van? Nee. En waarom hecht je waarde aan spullen, trends en nieuwe kleding als je ook waarde kan hechten aan andere dingen in het leven? Dingen die veel meer van belang zijn zoals: vrienden, de natuur, familie en herinneringen. Het is belangrijk om te blijven genieten in je leven.

Hoe minimalisme mij beïnvloed heeft

Ik was denk ik wel een van de grootste koopverslaafden in mijn omgeving, dat is natuurlijk wel iets groots om te zeggen en ik kan het ook niet bewijzen. Maar dat is even om aan te geven hoe erg het was. Als ik een winkel betrad wilde ik eigenlijk niet de winkel verlaten zonder iets te kopen. Soms vulde ik de leegte die ik voelde door nieuwe spullen aan te schaffen, maar uiteindelijk vul je daar alleen je kamer mee en niet die leegte. Dat merk je vanzelf. Als minimalist bezit je niet veel spullen, je bezit eigenlijk net alles wat je nodig hebt en echt gebruikt, want dat zijn de spullen die ertoe doen. Dat klinkt toch allemaal heel logisch? Nou dat vond ik ook en daarom kan ik met trots zeggen dat ik hier echt mee bezig ben.

Ik hoop dat dit jullie dusdanig inspireert en aanspoort om ook iets mee te pikken van het begrip minimalisme. Het is niet alleen beter voor jou, maar ook voor de wereld. Dus kijk vooral de documentaire op Netflix die ik jullie aanraadde in de video en als je de video nog niet gekeken hebt, doe dat vooral.

Leuke post? Pin hem op Pinterest!

minimalisme

Ben jij hierdoor geïnspireerd?

Delen:

2 Reacties

  1. Frederick
    december 8, 2018 / 1:08 am

    Door minimalistisch te leven, geniet je meer van de zaken die je hebt. Mensen die steeds meer willen, zijn alles direct beu en willen opnieuw iets nieuws (ze hebben geen respect meer voor hun materiaal). Daarnaast is het ook goed voor het milieu om minder te kopen. Ondertussen ben ik al een stapje verder en doe ik mijn best om energiebewust te leven. Minder water, elektriciteit, … gebruiken en bewuster om te gaan met de toestellen of zaken die energie nodig hebben (bepaalde lichten uit doen, water niet zomaar laten lopen, sneller douchen, …). Mocht iedereen zich met dit soort zaken bezig houden, zouden we enorm veel geld besparen en zou onze planeet veel gezonder zijn. 🙂

    • december 8, 2018 / 9:55 am

      Wauw wat goed van je zeg! Helaas woon ik nog thuis dus kan ik niet bewust die keuze maken over mijn hele eigen huis, maar minder lang douchen etc helpt natuurlijk ook 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge