Meer tijd met God, hoe doe je dat in het drukke leven?

meer tijd met god

Misschien wist je het, misschien niet. Maar naast duurzaamheid vind ik het christendom ook erg belangrijk. Het speelt een grote rol in mijn leven en daarom schrijf ik daar vandaag eens over. Want in het drukke leven is het niet altijd even makkelijk om tijd voor God te nemen. Daarom hier een aantal leuke tips.

Podcast luisteren

Dit is een makkelijke manier om je drukke leven te combineren met tijd voor God. Ik luister zelf graag naar de podcast Eerst dit, een korte podcast waarin iets verteld wordt over een bijbeltekst die dan behandeld wordt. Vaak rond de 7 minuten. Naast christelijke podcasts luister ik nog een aantal podcasts graag.

Boeken
Boeken

Transformation Church op Youtube

De laatste tijd wordt ik echt geraakt en geïnspireerd door de video preken van Transformation Church, met name de spreker Mike Todd. Vooral omdat het heel erg van toepassing is op het leven nu en omdat er hele goede voorbeelden gebruikt worden om dingen duidelijk te maken. Vooral zijn preekserie “Relationship Goals“, “All strings Attached” en “Damaged Goods” hebben me veel kennis bijgebracht.

Zijlacht overdenking lezen

Zij Lacht is een christelijke vrouwenorganisatie die elke dag een overdenking plaatst op hun site. Echt fijn om zo elke dag een stukje te kunnen lezen. Ook deze overdenkingen zijn heel toepasbaar op het leven nu en daardoor extra inspirerend.

Tijd met God: Dagboek Lindi Melse

In het nieuwe jaar kreeg ik het dagboek “Bedacht, geliefd, gewild” van Lindi Melse, dat er alleen al heel vrolijk en uitnodigend uitziet. Het is een perfecte manier om even je bijbel erbij te pakken en ermee bezig te zijn. Elke dag wordt een ander onderwerp aangekaart met een stukje bijbel lezen en daarbij kan je vragen invullen, een opdracht doen en er is een lege pagina waar plek is voor alles wat je op dat moment bezighoudt. En onderaan kan je God danken of gebedspunten toevoegen. Ik vind dit een hele fijne manier om tijd met God te maken en vind het een heel mooi dagboek.

Bijbel lezen

Zij Lacht heeft ook nog eens een hele mooie bijbel die ik op mijn verjaardag kreeg. Ik ben heel blij met deze bijbel en daardoor ga ik automatisch meer bijbel lezen. Dus mijn tip is ook om een bijbel aan te schaffen die echt bij je past. Het fijne aan deze bijbel is dat er een leesrooster in zit en dat je plek hebt om te schrijven op elke pagina.


meer tijd met god

Heb jij nog tips voor mij?

Delen:

2 Reacties

  1. januari 23, 2020 / 10:33 am

    Wauw deze bijbel heeft inderdaad een prachtige buitenkant, ik heb er toevallig net een gekocht zes maanden geleden (een andere soort bijbel) die makkelijker leesbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge