Meer bezoekers op je blog aan de hand van deze Pinterest tips en tricks

Pinterest is een website waar je je dagelijkse dosis aan inspiratie zeker niet zult missen. Je vind alles op Pinterest, van recepten tot interieur tips. En je kunt er ook terecht voor tips over het bloggen. Er zijn enorm veel bloggers die hun tips en ervaringen delen via Pinterest. Je vind de tips makkelijk, pint ze en leest de artikelen later terug. En wat levert dat op? Meer bezoekers via Pinterest. En jij kunt die blogger worden waarvan ik op het artikel klik via Pinterest.

 

Aantrekkelijke afbeelding gebruiken voor meer bezoekers

Het eerste wat je ziet op Pinterest is afbeeldingen. Eigenlijk draait alles op Pinterest om afbeeldingen. Je pint pas iets dat er aantrekkelijk uitziet en je aanspreekt. Dus zorg ervoor dat ook jouw afbeelding van je pin er pin waardig uitziet om het zo maar te zeggen. Let er ook op dat je je afbeelding in de goede afmeting deelt. De beste afmeting voor pins is: 736 x 490 pixels.

Gebruik een huisstijl en tekst die herkenbaar is

Wat ook erg belangrijk is om meer bezoekers te krijgen is het creëren van een huisstijl. Je hebt waarschijnlijk al een huisstijl op je blog en deze zou ik zeker terug laten komen op Pinterest. Ik zou het ook aanraden om onder je pin je site te zetten voor herkenbaarheid, maar ook voor credits aan je site. Dus kies vaste kleuren en teksten die mensen zullen herkennen. Dit zijn nog meer manieren om meer verkeer op je blog te krijgen.

Pin zelf ook op Pinterest

Wat ook belangrijk is om meer bezoekers te krijgen via Pinterest is zelf actief pinnen. Maak borden aan en pin erop los. Je volgers volgen je niet voor niks en zullen pins repinnen en zo creëer je weer meer verkeer. Ook zul je merken dat je er sneller volgers bij krijgt.

Neem deel aan groepsborden

Er zijn veel groepsborden aanwezig met alleen maar blogtips. Dit is super handig omdat je meteen je doelgroep te pakken hebt. De mensen die op de groepsborden terecht komen zullen zelf de zoektermen “bloggen” of “blogtips”intypen en zullen dus ook veel sneller je artikelen lezen en je pins pinnen. Deelnemen aan een groepsbord doe je door een berichtje te sturen naar de eigenaar van het groepsbord.

Maak je pins Rich pins

Meer bezoekers krijg je ook door je pins rich te maken, dit houdt in je pins optimaliseren. Vul de juiste link en de juiste zoekwoorden in, maak de afbeelding van je pin super aantrekkelijk en let op alles. Een klein onderschrift met hashtags zal je bereik ook vergroten.

Interessante post? Pin hem op Pinterest!

Delen:

7 Reacties

 1. maart 5, 2018 / 9:08 am

  Ik ben net weer een beetje begonnen met Pinterest. Ik begreep er eerlijk gezegd maar weinig van. Maar door er steeds meer over te lezen en gewoon iedere dag even mee bezig te zijn, begin ik het steeds leuker te vinden. Ik weet alleen nog niet zo goed hoe ik een eigen huisstijl kan creëren… Nog even oefenen dus! Thanks voor de tips!

  • maart 5, 2018 / 10:46 am

   Wat cool dat je het steeds beter begint te begrijpen. Ik moest in het begin ook wennen, maar het is heel handig en leuk om inspiratie over van alles te kunnen vinden.

 2. maart 9, 2018 / 6:09 pm

  Ik heb Pinterest toevallig pas nog opnieuw een kans gegeven. Ik moet eens uitzoeken hoe ik het medium precies voor m’n blog kan inzetten – en dan met name die groepsborden. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge