Maandelijkse handelingen om meer verkeer op je site te krijgen

maandelijks meer blogverkeer

Wat ik naast het bloggen zelf erg leuk vind om te doen is ontwerpen. Jij zelf kunt dat natuurlijk ook doen aan de hand van een maandelijkse schoonmaak. Maar niet zo zeer ontwerpen is het onderwerp van dit artikel. Ik bespreek in dit artikel 5 dingen die je voor je blog kunt doen, elke maand voor de optimalisatie.

Eerder gepubliceerde artikelen

Vaak zijn er super relevante dingen gezegd in je blog bericht waar je gebruik van kunt maken. Je kunt terug linken naar een ander artikel om dat weer in het zonnetje te zetten dit is een groot onderdeel van de maandelijkse schoonmaak van je site. Dus je stuurt tegelijkertijd ook wat meer verkeer naar dat oude blog bericht. Daarnaast, als het relevant is, dan waarom niet? Het levert alleen maar voordelen op voor jou. Als je in je vroegere blog berichten wat minder deed aan terug linken kun je nog veel relevante stukken tekst vinden waarin je wel kunt teruglinken zoals hoe je benaderd wordt door bedrijven.

Promoot jezelf op Facebook

Allereerst als je nog geen Facebook pagina hebt voor je blog raad ik dit zeker aan. Je kunt makkelijk een pagina aanmaken. Zodra mensen je pagina liken, blijven ze op de hoogte van alles wat je post, erg belangrijk voor de interactie met je lezers. Als je wel een Facebook-pagina hebt, zorg er dan voor dat je je nieuwe blogs regelmatig deelt. Of zelfs af en toe een oud en relevant artikel deelt dat je al eerder schreef.

Gebruik maken van widgets met mate

De bezoeker scrolt uiteraard naar beneden tijdens het lezen en komt dan alles tegen in de zijbalk. Het is dus belangrijk dat al je zijbalk items up-to-date zijn. Werk je social media iconen bij en kijk eens op andere blogs wat je leuk vindt om toe te voegen. Niet alleen bijwerken, maar het toevoegen en verwijderen van je zijbalk items kan ook erg belangrijk zijn voor de optimalisatie. Houd dus een maandelijkse schoonmaak op je blog.

Maandelijkse oude blogs bewerken en/of verwijderen

Soms zie ik oude blog berichten terug en dan denk ik “Laura, waar had je het over, wat bedoelde je hiermee”? Meestal druk ik dan op de verwijder knop omdat ik het blog bericht niet nuttig meer vind voor mijn lezers. Er zijn misschien ook wel oude blog berichten die je wilt bijwerken omdat het concept wel leuk was, maar je het toen der tijd niet goed hebt verwoord.

Houd je pagina’s op je blog goed bij

De pagina’s staan heel erg centraal op je blog en worden dus veel sneller aangeklikt dan je denkt. Naar mijn mening is de over mij pagina wel de belangrijkste van allemaal. Echte lezers zijn niet alleen benieuwd naar je content, maar ook naar “jou”. Wie is degene die al die teksten samenstelt en al die foto’s maakt. Mensen zijn gewoonweg benieuwd naar je. En om nog niet te spreken over bedrijven. Het is niet alleen belangrijk om je persoonlijkheid over te brengen in je over mij pagina maar ook je zakelijke kant over wat jij wil overbrengen op je lezers. De informatie die je daarop kwijt kunt is groot. Vaak zijn dingen minder relevant geworden, denk aan je opleiding, stijl, leeftijd. Zorg ervoor dat je elke maand checkt of dit allemaal nog klopt. Zorg dat je deze pagina op een maandelijkse basis blijft controleren.

Behulpzaam artikel? Pin deze afbeelding op jouw Pinterest!

maandelijkse handelingen voor je blog
Delen:

4 Reacties

 1. november 10, 2017 / 9:47 am

  Hele waardevolle tips! Ik ben sinds kort de oude artikelen onder het stof vandaan halen en opnieuw een beetje in de spotlights aan het zetten zo af en toe. Dat promoten oo FB doe ik wel maar niet te veel omdat ik het zelf ook mateloos irritant vind als ik iemand in 36 groepen dezelfde post zie plaatsen waardoor mijn hele timeline ermee vol staa..

  • november 10, 2017 / 10:39 am

   Thanks, slim van je ik promoot ze meestal wel in 1 keer omdat ik anders geen tijd heb 😉

 2. november 10, 2017 / 11:21 am

  Die maandelijkse schoonmaak zal ik ook eens gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge