Lykke, hoe in Denemarken geluk wordt gevonden en hoe wij dat ook kunnen met deze tips

lykke

Laatst schreef ik een blogpost over Hygge, gezelligheid op de Deense manier en hoe je dat kunt toepassen op je leven. Nu schrijf ik graag over Lykke, het Deense woord voor geluk. Hoe vind je geluk in het leven? Dit boek gaf me een paar hele mooie inzichten die ik graag met jullie deel.

lykke

Het geluk is niet ver te zoeken in Denemarken. Ook hier deed Meik Wiking een onderzoek naar en ik geef jullie graag een aantal mooie dingen mee uit dit boek waar je wat mee kunt.

5 tips voor meer Lykke in jouw leven

lykke

Maak meer tijd vrij van jezelf

Je kan op een paar manieren jezelf ook wat meer tijd geven of besparen. Denk bijvoorbeeld aan meer koken dan je nodig hebt. Dit is niet alleen gastvrij als er plotseling iemand mee eet. Ook houd je zo een voorraad over voor die dagen waarop je even geen zin hebt in koken.

Lykke: Een random act of kindness

Heb je nog geen planning voor het komende jaar, de komende maand of de komende week? Dat is begrijpelijk, wat jou en een ander Lykke zal geven is een random act of kindness. Door bijvoorbeeld: Een spontaan cadeautje op iemand stoep te leggen of iemand een oprecht compliment te geven.

Vier s’werelds liefdadigheidsdag

Deze sluit een beetje aan bij de vorige. Je kan ook Worlds Kindness Day vieren door iets moois te doen voor iemand. Een dag vrijwilliger te zijn of een gift aan een goed doel te geven bijvoorbeeld.

Reflecteer wat meer op je handelingen

Boeken
Boeken

Sta wat meer stil bij wat je doet en wat er bijvoorbeeld beter kan. Begin bijvoorbeeld met kijken hoe andere mensen je zien en hoe je doet tegen andere mensen. Als je altijd vriendelijk bent tegen anderen dan kan je dit ook terug verwachten en wordt je wereld gevuld met blijdschap. Benieuwd hoe je volgens de Denen het een stuk gezelliger maakt in je leven?

Vier de dag van de buren

Leer je buren eens wat beter kennen door de dag van de buren te vieren. Deze dag is ieder jaar op 26 mei wanneer het heerlijk weer is. Maak er een grote buiten picknick van. Lykke zal zeker aanwezig zijn.


lykke
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge