Luisteren naar je lichaam en hart, hoe blijf je dat doen in drukte?

luisteren naar je lichaam en hart

De laatste tijd houd ik me veel bezig met beter voor mezelf zorgen. Ik merk namelijk dat ik de afgelopen tijd te veel op mijn bordje heb gehad. En daar heb ik zelf de regie in en jij dus ook. Daarom ben ik voor mezelf op zoek gegaan naar wat ik daarin kan bijstellen en verbeteren. Want je lichaam helpt je om op nieuwe plekken te komen en te praten met nieuwe mensen, maar dat kost ook energie. En als je niet uitkijkt ga je over jezelf heenlopen, omdat je misschien wel het zorgen voor anderen belangrijker vindt. Ik snap je, maar nu gaat het even om jezelf en het luisteren naar je lichaam en hart.

Geef jezelf rust

Ik denk dat dit de allereerste stap van beter naar je lichaam en hart luisteren is. Deze stap is heel praktisch en kan je vandaag nog toepassen. Kijk naar je planning en maak tijd voor jezelf vrij. Het goed voelen in je lichaam en luisteren naar je hart begint bij jezelf rust geven. Dus niet alleen goed slapen, maar ook echt eens een dag niks doen. Je weet zelf wat het meeste haalbaar is voor jou en je planning, maar probeer eigenlijk elke dag even niks te doen. Dat loslaten van je planning is misschien wel het moeilijkst. Maar investeren in jezelf is ook nuttig zijn, want dat draagt bij aan je capaciteit om meer energie te stoppen in activiteiten.

Luisteren naar je hart

Wat geeft je nou echt energie? Maak eens een lijstje voor jezelf met daarop alles waarmee jij je dag vult. Zo luister je echt naar je hart want diep in je hart weet je wel wat jou energie geeft en waaraan jij je tijd wil besteden. Wat zijn je passie’s en met welke motivatie doe je iets? Doe je iets voor jezelf of eigenlijk meer voor een ander? Bij dit punt stond ik afgelopen week meer stil, omdat ik een waardevolle cursus doe over jezelf en je naaste liefhebben. Dat is iets dat elke dag opnieuw weer van pas komt. Voor mij is zo’n cursus ook een manier om in mezelf te investeren en echt stil te staan bij het luisteren naar mijn lichaam en hart. Ik heb die cursus trouwens gewoon zelf gekocht en wilde het oprecht aanraden, omdat ik het zelf zo fijn vind.

Mooi en gezondMooi en gezond

Laat je telefoon liggen

Soms stoppen we al zoveel impulsen in ons hoofd meteen het eerste moment van de dag. Maar wat als je dat nou eens links laat liggen. En de dag zonder oordeel begint. Gewoon jezelf vullen met blijdschap, hoop en vertrouwen op een mooie dag. Niemand kan dat van je afnemen, omdat je nog geen invloeden hebt die vanaf je mobiel op je af kunnen komen. Dit helpt mij heel erg om een goede start te maken. Zo luister je ook beter naar je lichaam en hart, omdat je geen afleiding hebt.

Start een leesplan

Als ik vervolgens besluit om toch op den duur mijn telefoon erbij te pakken, dan start ik met een leesplan. Zo steek ik ook nog wat op en ben ik met het geloof bezig. Je kan leesplannen starten over alles wat je ook maar bezighoudt zoals: liefde, bezorgdheid, vertrouwen, vergeving en nog veel meer. Dus voor ieder wat wils en het is gratis met de YouVersion app. Echt een aanrader en zo wordt je rustig en kan je beter naar je lichaam luisteren door de dag goed te beginnen.

Begin met kleine stapjes

Ik heb vaak het idee dat alles meteen af moet. Maar soms kan je niet meer dan een beetje doen per dag. En om die stress in je hoofd te voorkomen, kan je ook een beetje doen per dag. Door goed naar je lichaam en hart te luisteren, bepaal je zelf hoeveel een beetje per dag is. Dit helpt echt met stress verminderen zonder dat je teveel hebt gedaan.

Wat zijn jouw tips voor mij om beter naar mijn lichaam en hart te luisteren?


luisteren naar je lichaam en hart
Delen:

2 Reacties

  1. september 24, 2020 / 4:22 pm

    I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from. many thanks

    • september 25, 2020 / 11:56 am

      Hi, Thankyou! I bought this template at pipdig and I am really content about it. Their service is really good and there are a lot of theme options. The themes are also made responsive.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge