Levenslessen waar ik achter kwam in de afgelopen jaren

levenslessen

Nu ik 18 ben geweest en richting de 19 ga merk ik dat ik steeds meer het leven begin te snappen. Heel raar is dat eigenlijk. Maar ergens is dat ook wel weer logisch. Je ontwikkelt jezelf en maakt dingen mee waardoor je weer anders gaat kijken naar gebeurtenissen. Daarom deel ik graag mijn levenslessen met jullie zodat jullie hopelijk niet dezelfde fouten mee hoeven te maken als ik.

Levenslessen: vriendschap is key

Wat er ook is echte vrienden zullen altijd voor je klaarstaan. Soms prop je je leven zo vol met andere dingen dat je minder tijd vrijmaakt voor je vrienden en dat merk je achteraf pas. Je moet maar zo denken als jij in een bepaalde situatie had gewild dat er iemand voor je klaar zou staan, doe dat dan zelf ook bij je vrienden. Vriendschappen zijn prachtig en zullen altijd standhouden als je zelf ook klaarstaat voor je vrienden. Dus begin er maar meteen mee of besteed je tijd wat meer aan je vrienden want die levensles heb ik geleerd door het een tijdje fout te doen.

Investeren in mensen

Om hierbij aan te sluiten is het ook belangrijk om te blijven investeren in mensen. Het is goed om energie te stoppen in mensen, het hoeven niet je vrienden te zijn. Natuurlijk moet je wel eerst investeren in jezelf voordat je in anderen kan investeren. Maar het is altijd goed om zo nu en dan even een spontaan berichtje te sturen met hoe gaat het als je weet dat die persoon het wat minder heeft op het moment. Het betekent zoveel voor een persoon als diegene weet dat iemand aan hem/haar dacht.
Blijf communiceren

Als je ergens mee zit heb je snel de drang om het alleen met jezelf te delen, oftewel met niemand. Nou ik zal je vertellen, dat helpt niet. Het wordt één mentale ophoping en je wordt er niet gelukkig van. Je probeert afleiding te zoeken om je emotionele gevoelens weg te stoppen, maar uiteindelijk zal je overspoelen met dingen die je weggestopt hebt. Het is altijd goed om één persoon in vertrouwen te nemen en er goed over te praten en raad te vragen. Levenslessen zijn echt belangrijk en deze levensles zal ook heel erg helpen bij het ontwikkelen van jezelf. Hierdoor ga je sneller positief denken en kan je weer genieten van het leven.

levenslessen

Wat houdt je tegen?

Deze levensles kwam niet zolang geleden op mijn pad. Ik vertelde wat ik later graag wilde doen en waar ik van droomde. En toen besefte ik me ineens dat het enige wat me tegenhield mezelf was. Zo grappig, meestal heb je dromen die je eigenlijk makkelijk de volgende dag kan waar maken. Je moet het alleen nog even doen en die stap nemen. Dus ga eens na wat je moet doen om je dromen waar te maken, je bent er sneller dan je denkt. Je kan bijvoorbeeld vandaag nog deze gezonde gewoontes toepassen in je dagelijkse leven.

Levenslessen zijn heel belangrijk voor iedereen, ik hoop dat jullie wat nuttigs voor jezelf uit mijn levenslessen kunnen halen. En ik zou het natuurlijk heel leuk vinden als jij je eigen levenslessen met mij deelt in de reactie’s.

Wat zijn jouw levenslessen die je mij mee wil geven?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge