Lagom, hoe zweden gebalanceerd leven en hoe jij dat ook doet

lagom

Lagom betekent “net goed”, ook wel te verwoorden als “gebalanceerd” leven. Dat is hoe het leven in Zweden is. Hoe kan het dat ze in Zweden zo gebalanceerd leven? En welke inzichten en tips kan ik jou aan de hand van dit boek geven? Ik laat het je weten!

lagom

Werk en persoonlijk leven goed balanseren

In Zweden zijn ze heel goed in het balanceren van hun persoonlijke en hun werkende leven. De werkvloer wordt persoonlijk en gezellig gemaakt. Je brengt veel tijd door op je werk en daarom is dat extra van belang. Uit een studie-onderzoek blijkt dat je elke 90 minuten even moet unpluggen om het meest productief te zijn.

Lagom: Maak je ruimte overzichtelijk

Zweden hebben altijd hun interieur helemaal op orde. Hoe jij dat ook kunt doen is bijvoorbeeld door kleine decoratie niet op de grond te plaatsen, maar door ultiem gebruik te maken van je muren. Denk aan een grote wandkast waarin je alles op een mooie manier kan presenteren. Ik raad jou deze 5 boeken ook graag aan.

lagom

Geniet op een Lagom manier van het buitenleven

Als de zon schijnt, waarom zou je dan niet naar buiten gaan? Eigenlijk klinkt het best logisch, maar toch zijn we vaak geneigd om ons terug te trekken in bed achter onze laptop. Hoewel Netflix ook heel leuk is, buiten zijn is goed voor je. Trek er vooral lekker op uit, ga picknicken, wandelen in het bos of natuur fotograferen.

Boeken

Maak deel uit van een community

Je vriendengroep kan je zien als een soort community. Je deelt alles met elkaar en zorgt voor leuke uitjes door het jaar bij. Koester deze community, maar maak ook eens plek voor nieuwe gezichten. Nieuwe mensen zorgen voor nieuwe ideeën en nieuwe energie binnen jouw community.

Wat vind jij de leukste Lagom tip?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge