Jezelf uitdagen in quarantaine, hier zijn 10 tips

jezelf uitdagen

Na een tijdje heb je denk ik alle to-do lijstjes wel al gehad. Heb je alle niet-verveel tips gegoogled of gezien op Youtube, wat nu? Maar heb je jezelf al uitgedaagd? Deze 25 thuisactiviteiten al gedaan? Ook al zit je de meeste tijd van de dag binnen, je kan jezelf altijd uitdagen en hier lees je hoe.

Zet je mobiel een dag uit

Dit is iets wat ik nog heel graag eens wil doen. Bewust eens mijn mobiel een dag uitzetten. Ik ben zoveel meer bezig met mijn mobiel nu alles online geregeld wordt. Dat heeft zo zijn voor- en- nadelen.

Wees een hele dag stil

Deze sluit een beetje op de vorige aan. Maar dit is denk ik nog een grotere uitdaging. Ik denk wel dat het heel goed is. Zo kan je je gedachten even een dag op een rijtje zetten. Genieten van het mooie weer, wandelen, jezelf verzorgen en tot rust komen. Ook zorg je ervoor dat je zo min mogelijk impulsen binnen krijgt. Lees lekker een goed boek.

Lees eens een boek dat niks voor jou is

Als je dan toch gaat lezen, daag jezelf ook daarbij uit. Ga eens een moeilijk boek lezen dat je niet zo snel zou lezen. Denk aan: literatuur, de bijbel, een autobiografie. Mijn zusje leest veel boeken en dan ook echt literatuur en ik heb daar veel respect voor. Ik nijg zelf sneller naar een boek waar ik wat aan heb in het alledaagse leven. Maar om je kennis te verbreden is literatuur ook geschikt. Dus dat zou een goede uitdaging voor mij zijn. Ik moet van mijn zusje de ontdekking van de hemel van Harry Mulisch lezen.

Niet jouw smaak muziek

Dit zou je ook eens met muziek kunnen proberen. Luister eens een album dat je normaal niet aanspreekt. Luister eens klassieke muziek of juist rap. Iets dat je zelf niet zo snel zou luisteren. Wie weet ontdek je wel je favoriete muziekstijl. Dan kan je na deze crisis naar een muziekfeest gaan met die stijl!

Neem contact op

Je hebt altijd wel vrienden of vriendinnen die je te lang niet hebt gesproken. Neem contact met ze op. Ze zullen vast blij verrast zijn, pak die telefoon erbij en bel ze op. Het is spannend, maar misschien komt daar wel een heel vet gesprek uit.

Kook uitgebreid

Uitgebreid koken is iets dat je niet zo snel doet, omdat je er simpelweg normaal geen tijd voor hebt. Het is veel werk, veel gedoe en het kost veel tijd. Maar nu kan het, jezelf uitdagen lukt hiermee zeker. Kook iets moeilijks dat je altijd al eens hebt willen eten.

jezelf uitdagen

Jezelf uitdagen: Help anderen

Kijk waar je anderen kan helpen. Bijvoorbeeld bij de voedselbank, het bejaardentehuis, scholen, ziekenhuizen. Je kunt vrijwilliger worden of mondkapjes brengen naar het ziekenhuis of oude kleurboeken die je tijdens het opruimen vond uitdelen aan schoolkinderen.

Gekke plekken schoonmaken

Er zijn altijd plekken in je huis die je nog nooit hebt schoongemaakt. Denk aan achter de koelkast, achter de kachel, het ventilatierooster, de wasmachine of droger, de deurklink, je mobiel en laptop. Genoeg werk aan de winkel een goede gelegenheid om jezelf uit te dagen.

Maak een TikTok video

Dit is iets compleet uit mijn comfortzone, zo stap je hier vaker uit. Maar ik kijk wel graag naar deze video’s. Ze hebben vaak humor of gave dansjes. Ik heb het over TikTok video’s. Ik heb zelf geen TikTok, maar het zou voor mij wel een uitdaging zijn om zo’n filmpje te maken.

Bol.com Algemeen
Bol.com Algemeen

Moeilijke sportvideo’s volgen

Bestel gewichtjes online, kijk rond op Youtube en trek je gymkleren aan. Je vindt zoveel online. Van yoga tot aan work-outs op een liedje. Die work-outs op een liedje zijn echt top. Het zijn korte high intense workouts die maar een liedje lang duren. Je kan je favoriete liedjes hiervoor uitkiezen. Maar jezelf uitdagen doe je door juist eens iets te doen wat je normaal niet doet. Misschien is dat voor jou wel een hele rustige yoga video volgen.

Hoe ga jij jezelf uitdagen?


Delen:

1 Reactie

  1. april 9, 2020 / 12:41 pm

    Iedereen is ook aan het tiktokken geslagen, haha wauw! en wat heb je er een leuk artikel van gemaakt.
    Schoonmaken, lezen, iedereen komt aan de dingen toe waar ze normaal geen tijd voor hebben (of maken)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge