15   129
17   263
16   217
32   214
16   261
11   162
49   356
27   326

Blogger vragen die je altijd hebt willen stellen worden beantwoord

blogger vragen

Blogger zijn is niet niks. Er zijn vaak mensen die totaal niks van een blogger af weten en je met vraagtekens aankijken als je ze vertelt dat je blogt. Nu kwam ik deze hele leuke tag tegen die allerlei leuke vragen bevat over het zijn van een blogger. Ik vind het zelf een hele leuke tag, maar ook een hele interessante tag voor andere bloggers. Dus ben je een beetje benieuwd naar mijn blog ervaring? Dan kan ik je vraagtekens wellicht ophelderen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Blogger zijn betekent dat je veel inspiratie nodig hebt om nieuwe content te creëren. In principe haal ik ongeveer overal wel inspiratie vandaan als blogger. Denk aan dat je in de trein zit naar in mijn geval stage en je kijkt naar buiten, je ziet dat het zonnetje opkomt en denkt ineens aan een artikel over momenten die mij blij maken of een artikel over het voorjaar. Meestal haal ik inspiratie uit dingen als Pinterest en andere blogs lezen. Vaak komt mijn inspiratie van bloggers die niet uit Nederland komen. zij hebben vaak een ander soort artikelen die mij aanspreken en me inspiratie geven om zelf ook aan de slag te gaan.

Wat eet of drink je tijdens het bloggen?

Thuis heb ik mijn eigen kleine blogger kantoor. Ik heb mijn bureau netjes en alles ingericht volgens de perfecte Pinterest normen. Mijn planning ligt klaar en alles wat ik nodig heb ligt binnen bereik. Bij het bloggen vind ik het fijn om een kopje thee of warme chocomelk te drinken met hopelijk een lekkernij zoals een stukje chocolade.

Als jij een jaaroverzicht maakt voor je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Ik maak geen jaaroverzicht. Ik vind een jaaroverzicht wel erg optimistisch gedacht. Al zou ik wel graag een jaaroverzicht willen hebben. Nu heb ik het simpelweg te druk met mijn full-time stage en andere activiteiten. Ik heb s’weekends alleen de tijd om mijn artikelen en ideeën uit te werken. Dit is nog wel een goed voornemen, misschien moet ik maar alvast beginnen met een jaaroverzicht voor 2018 en eigenlijk meen ik dat serieus, het is nooit slecht om alvast vooruit te denken.

Wat is het meest waardevolle dat je als blogger geleerd hebt?

Stop met vergelijken. Jij bent jij en doet dingen op een bepaalde manier. Bij de één zijn de bezoekers gewoon een stuk hoger dan bij de ander, dat hoeft niet te betekenen dat je die persoon na moet gaan doen of moet denken “laat maar, dit wordt hem niet”. Ik heb wel een periode gehad dat ik naar andere blogs keek en dacht “waarom reageren er geen mensen bij mij?”. Nu heb ik zoiets van blog over dingen die jij wilt meegeven aan je lezers en doe dat op je eigen manier, het is ten slotte je eigen unieke blog.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Meestal s’ weekends en dan op een zaterdag. Ik kom doordeweeks te laat thuis om te kunnen fotograferen met goed licht. Hierdoor kan ik alleen s’ weekends goede foto’s schieten en die dan meteen verwerken in een artikel. Soms schiet ik dan meteen foto’s voor wel 5 artikelen en typ ik zondags nog even door.

Wat zou je willen bereiken als blogger?

Natuurlijk zou ik het erg leuk vinden om een leuk groepje met lezers op te bouwen. Ik heb nu uiteraard ook al een heleboel lieve lezers en daar ben ik erg blij mee. Als blogger is het altijd leuk om in je statistieken een stijgende lijn te zien. Voor de rest hoop ik gewoon om echt een voldaan gevoel te krijgen bij het bloggen. En bovenal écht te bloggen over dingen die ik aan jullie wil laten zien.

Hoe vaak ben je onzeker na het publiceren van een blogpost?

Eigenlijk ben ik nooit onzeker na het posten van een blog bericht. Ik post hoofdzakelijk reviews en daar maak ik gewoon foto’s voor waar ik achter sta. Soms heb ik wel dat ik foto’s achteraf niet mooi genoeg vind. Dan maak ik ze alsnog opnieuw en vervang ik ze.

Wat voor muziek/programma staat er aan tijdens het bloggen?

Meestal zoek ik een leuke Spotify lijst uit die ik nog niet eerder geluisterd heb, zo ontdek ik vaak hele leuk liedjes. Vaak zijn het wat onbekendere artiesten met vrolijke, op seizoen gebaseerde liedjes. En soms kijk ik ook serie’s ondertussen. Ik volg nu Riverdale (wie niet), Grimm en New Girl.

Op welke dag ontstaan de meeste artikelen?

In principe ben ik doordeweeks zo druk dat het me niet lukt om nieuwe content te schrijven voor mijn blog. Ik zou het zo graag willen, maar geloof me, na een dag werken denk je daar wel anders over. Mijn blog momentje pak ik dus in het weekend. Op de zaterdag en zondag besteed ik hier graag tijd voor.

Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?

Ik denk het … artikel of  In het artikel voor mijn verjaardag ging ik in op mijn voorgaande jaren en dook ik wat persoonlijker in de content. En ik ben natuurlijk hartstikke trots op het feit dat ik naar Guatemala ben geweest, dat doe je niet zomaar en daarom ben ik ook trots op dat artikel.

Waarom zou iemand een blog moeten beginnen volgens jou?

Jij bepaalt wat er op je blog verschijnt, je hebt dus ergens de leiding over en dat kan erg goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt zelfstandiger door bloggen en leert je passie’s uiten op een platform. Ik denk dat je door bloggen behalve datgene wat ik net noemde ook je eigen stijl ontwikkelt. Hoe langer je blogt, hoe meer je een merk gaat vormen en dieper na gaat denken over je content, stijl en layout.

 pinterest ik als blogger tag
delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge