Bezoekers blijven langer op je site met deze tips uit ervaring

zo blijven bezoekers langer op je site

Bezoekers zijn de bron van een site. Ik vind het altijd leuk om bezig te zijn achter de schermen van mijn blog. Om zo vanuit het opzicht van een bezoeker alles vorm te geven. Wat zorgt ervoor dat een bezoeker nou langer op mijn site blijft hangen? Hoe kan ik daarvoor zorgen? In dit artikel geef ik een aantal tips uit ervaring over hoe ik ervoor zorg dat bezoekers langer op mijn site blijven.

Een overzichtelijke layout

Wat een hele grote factor speelt is de overzichtelijkheid van je blog. Als lezer heb je nou eenmaal geen zin in neon kleuren met vloekende drukke prints. Zorg er dus voor dat je genoeg witte ruimtes hebt op je blog zodat bezoekers niet constant afgeleid worden met allerlei andere dingen en rustig door kunnen lezen.

Het beeld op de site

Als de bezoekers van je blog een afbeelding zien die hem/haar aanspreekt klikt diegene erop in eerste instantie. Als je constant mooie relevante afbeeldingen op je blog weergeeft blijft de lezer klikken uit nieuwsgierigheid. Het is ook goed om je beeld elke maand bij te werken, zo zijn er nog een aantal dingen die je elke maand kunt doen voor je blog. Wek dus die nieuwsgierigheid bij de bezoekers op als je een afbeelding aan een artikel toevoegt. Ook is het leuk om je foto’s persoonlijk te maken zodat bezoekers je site herkennen.

Relaterende blogberichten

Bij veel blogs zie je onderaan de blogpost al een rijtje klaarstaan om verder te lezen. Heel handig en als die lezer in eerste instantie ook op je eerste blogpost klikt dan heb je een grote kans dat hij/zij ook interesse toont voor de rest van je gerelateerde artikelen. Weet je nou niet hoe je gerelateerde artikelen kunt installeren op je blog? Meestal kun je dit zelf installeren of het zit bij het gekochte thema van je blog in.

Back-to-the-top knop

Wat ook echt een toevoeging is voor je blog is een back to the top knop. Deze kun je zelf met een heleboel codes op je blog toveren. Ik zie in mijn statistieken dat deze voor 90% van jullie wordt gebruikt. Zeker noodzakelijk dus. Bovendien scheelt het de bezoeker scrollen.

 Teruglinken naar eerdere blogartikelen

Wanneer je bezig bent met een artikel en merkt dat er een artikel is dat je eerder schreef en perfect aansluit bij dit artikel, voeg dan een link toe. Dat zorgt ervoor dat lezers het eerdere artikel ook gaan lezen. Wellicht link je in het artikel dat ze op dat moment lezen weer door en zorgt dat er weer voor dat ze door blijven lezen. Als je dit lees ben je waarschijnlijk ook geïnteresseerd in hoe je benaderd zult worden door bedrijven met je blog.

Populaire en vaak bezochte blogs door bezoekers

Vaak let je tijdens het lezen ook een beetje op de zijbalk van iemands blog. Als er in die balk allerlei interessante dingen weergeven staan is het ook verleidelijk voor een bezoeker om daarop te klikken. Vaak zijn dit standaard widgets in Blogger/Wordpress die je makkelijk kunt toevoegen op je blog. In mijn statistieken heb ik gezien dat lezers er daadwerkelijk op doorklikken.

Zorg voor een pakkende titel

Als je artikel een pakkende titel heeft die vrij origineel is wordt deze meer gelezen. Ook zal deze dan hoger staan in Google waardoor mensen die naar specifieke dingen op zoek zijn op je site terecht komen. Dit kan natuurlijk het hele jaar door en hoe oud je bericht is maakt niet uit want de titel is van jou. Je kunt ook altijd Google Trends checken om te kijken wat mensen opzoeken deze dagen.

Interessant artikel? Pin deze afbeelding naar jouw Pinterest!

bezoekers langer op je blog
Delen:

8 Reacties

 1. november 5, 2017 / 3:59 pm

  Handige tips, vooral over de knop met populairste berichten in de zijbalk! Had ik nog nooit over nagedacht eigenlijk, maar is op zich wel nuttiger dan recente berichten (want die zien je bezoekers doorgaans toch al op je homepage). Ik ga meteen uitzoeken hoe ik dat ook op mijn blog kan doen! Dank je!

  • november 5, 2017 / 4:34 pm

   Bedankt voor je lieve reactie, leuk dat je wat hebt gehad aan de tips 🙂

 2. november 7, 2017 / 3:24 pm

  Mag ik misschien nog wat meer uitleg over de ‘back-to-the-top’-knop? Want dat zou ik ook graag willen. Ideaal. 😀

  • november 7, 2017 / 3:57 pm

   Hi Lianne, thanks voor je reactie, je kunt een plugin installeren scroll back to top heet die. Ik denk dat het dan wel lukt :), als het niet lukt mag je me altijd mailen ! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge