Het geloof vasthouden in tijden van corona 5 tips voor jou

het geloof vasthouden

Als je niet meer naar de kerk kunt gaan, hoe houd je dan je geloof tot stand? Hoe motiveer je jezelf om ermee bezig te blijven? Dat zijn vragen waar ik me de afgelopen tijd mee bezig heb gehouden. Daarom geef ik graag 5 tips zodat het geloof vasthouden je iets beter afgaat.

Start een bijbelplan

De app YouVersion is niet alleen een bijbel in een app. Je kan ook op de ontdek pagina allerlei leesplannen vinden. Leesplannen van dagen, weken of zelfs maanden. Met werkelijk allerlei soorten thema’s zoals: liefde, angst of stille tijd. In elke dag zit een overdenking die gemaakt is door Ik Wonder Jou en een aantal bijpassende bijbelteksten. Ook vind ik het fijn dat je in de bijbelteksten kan markeren wat je aanspreekt. Deze markeringen kan je altijd terug vinden.

Schrijf gebedspunten op

Gebed heeft kracht. Ik heb zoveel getuigenissen gehoord die vanuit gebed ontstonden. Dan kan het niet anders dat gebed echt waardevol is. In de You Version app kan je ook gebedspunten voor jezelf bijhouden. Maar je kan ze ook opschrijven en elke week of dag ervoor bidden.

Het geloof vasthouden: ga in gesprek

Het geloof vasthouden kan je niet alleen. Laat je inspireren door vrienden, preken of mensen om je heen. Ga eens een gesprek aan met iemand waarmee je normaal niet praat. Of het nou via de telefoon is of in het echt met gepaste afstand. Zo deel je in je geloof en kan je elkaar inspireren in het geloof.

Kerken op Spotify

Op Spotify zijn zoveel goede podcasts te vinden! Ik luister zelf graag naar Amerikaanse kerken zoals: Transformation Church, People Church of Life church. Je ontdekt zelf welke kerk jou het meeste aanspreekt. Maar op Spotify staat in ieder geval meer dan je denkt.

Doe een worship in je kamer

Zet een heerlijke playlist op van je favoriete christelijke artiesten. Zo combineer je geloof met relaxte muziek. Zelf houd ik van de muziek van Lauren Daigle, Hillsong of Trinity. De liedjes klinken heel vrolijk of mooi en je kan meezingen of dansen. Zo ben je toch op een bepaalde manier bezig met het geloof vasthouden.

Wat doe jij voor het geloof vasthouden?het geloof vasthouden
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge