Goede gewoontes om toe te passen op je dagelijkse leven

goede gewoontes

Goede gewoontes bepalen het grootste deel van je leven. Het vormt je als persoon en kenmerkt je, maar het kan je ook veel productiever laten zijn. Daarom hier een aantal goede gewoontes om dit jaar toe te passen op je leven.

1| Een goed planning/routine hebben

Goede gewoontes vormen samen een goede planning en routine. Het is aan jou om je ideale routine samen te stellen. Doe dus vooral wat jij het fijnst vindt en wat het beste werkt voor jou. Door een vaste routine vast te houden ben je productiever omdat je gewend bent aan de handelingen en ze sneller uitvoert. Dat kan nogal wat tijd in de ochtend schelen dus.

2| Vergeet niet te relaxen

Bovenal vergeet ook niet te relaxen tussen de drukte door. Ik schreef al eerder een artikel overhoe je tot rust kunt komen in een drukke week. Het is belangrijker dan je denkt. Ook voorkomt het een burn-out en loop je niet over van alle drukte.

3| Lees regelmatig

Ook is het heel goed om genoeg te lezen. Blauwe schermen voor het slapen gaan zorgen ervoor dat je lichaam minder melatonine aanmaakt, dit stofje zorgt ervoor dat je in slaap komt. Maar als dat stofje niet genoeg aangemaakt wordt, blijf je wakker liggen. Lush heeft wel een bodylotion die zou moeten helpen bij sneller in slaap komen.

4| Geef jezelf genoeg slaap

Speaking of slaap, genoeg slaap is ook heel erg belangrijk om een productieve dag te hebben. Je lichaam heeft 7 tot 9 uren slaap nodig. Boven de 18 kun je met 7 uren genoegen nemen, maar ben je nog onder de 18, geef je lichaam dan ook echt meer dan 8 uren slaap. Je zult je een stuk beter voelen door de dag heen.

Behulpzame tips? Kijk deze video voor nog meer handige tips en uitleg!

5| Goede gewoontes: productief zijn onderweg

Wat ook een goede gewoonte is om toe te passen op je leven is nuttige dingen doen als je een handeling doet die niet veel concentratie vergt. Denk aan de was opvouwen, in een bus zitten of fietsen. Tijdens die activiteiten kan je iets nuttigs doen zoals een taal leren op Duolingo of inspirerende podcasts luisteren op Spotify.

6| Beweeg genoeg in je week

Wat ook belangrijk is, is beweging. Je voelt je oprecht beter na beweging, je werkt aan jezelf en zorgt daardoor ook goed voor je lichaam. Je lichaam heeft beweging nodig door de dag heen. Zorg er dus voor dat je elke dag even buiten komt, al is het maar 20 minuutjes. Het doet je echt goed.

7| Drink genoeg

Tot slot, drink genoeg. Een goede gewoonte voor je gezondheid en om blaasontsteking te voorkomen. Als je goed blijft drinken voorkomt dat hoofdpijn, uitdroging en een slechte huid. Omdat je jezelf simpelweg goed blijft hydrateren. Wij zijn ook een soort planten die water nodig hebben. Het hebben van planten is trouwens ook een goede gewoonte, ze brengen heel veel voordelen met zich mee.

Behulpzaam artikel? Deel deze afbeelding op Pinterest!

goede gewoontes
Delen:

2 Reacties

  1. februari 26, 2019 / 12:02 pm

    Goede tips! Gewoontes bepalen inderdaad erg veel voor een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge