Gezonde mueslirepen als snack/ontbijtreep + voedzaam

gezonde mueslirepen

Ik ben de laatste tijd wat meer bezig met gezonde voeding. Daarom experimenteer ik graag met zelf dingen maken die voedzaam, maar wel gezond zijn. Dat is ook de reden dat jullie wat meer recepten en voedingsartikelen op mijn blog kunnen verwachten. Als snack maakte ik deze gezonde mueslirepen omdat ik zelf altijd opzoek ben naar snacks die gezond en voedzaam zijn.

Gezonde mueslirepen die voedzaam zijn

In mijn artikel over hoe je gegarandeerd geld kunt besparen kwam naar voren dat ik minder geld uit wil geven aan eten. Daardoor koop ik te snel eten omdat ik niet genoeg eten meeneem naar school. Daarom werd ik geïnspireerd om een gezonde en voedzame snack te maken zodat ik geen honger meer hoef te hebben en eten ga kopen.

Hoe maak je de mueslirepen?

Verwarm de oven alvast op 180 graden. Pak een bakvorm, beslagkom, bakpapier en een garde of mixer. Daarnaast doe je de 200 gram havermout in de beslagkom. Prak 2 rijpe bananen in de havermout, voeg 3 eetlepels melk toe. Daarna voeg je de 2 eetlepels pindakaas en honing toe. Tot slot kan je 2 theelepels kaneel toe voegen voor de smaak en als je wil kan je nog vanillesuiker toevoegen.

gezonde mueslirepen
Dit recept is voor ongeveer 10 tot 12 gezonde mueslirepen

Bereidingstijd: 10 minuten
Oven: 15 minuten

Benodigdheden:
– Bakvorm (bijvoorbeeld lasagne vorm)
– Bakpapier
– Beslagkom
– Garde/mixer
– Oven

Ingrediënten
– 2 geprakte bananen
– 200 gram havermout
– 2 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels honing
– 2 theelepels kaneel
– 3 eetlepels (amandel)melk
– Extra: Vanillesuiker voor de smaak

Het resultaat van de gezonde mueslirepen

Vervolgens laat je de mueslirepen in de vorm even afkoelen. Daarna kan je ze zo groot als je wil snijden en je kunt ze meteen eten! Ik vind ze heerlijk, vooral de pindakaas maakt de reepjes heerlijk! Ook zijn voedzaam door de bananen die veel goede voedingsstoffen bevatten en de havermout geeft je meteen een goede hoeveelheid vezels mee.

Blij met het recept? Pin deze afbeelding naar jouw Pinterest!

gezonde mueslirepen
Delen:

2 Reacties

  1. maart 18, 2019 / 5:14 pm

    Ik ben dol op mueslirepen met pindakaas! Klinkt goed dit šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge