class="post-template-default single single-post postid-673 single-format-standard 0f2360baf5">

Gezonde gewoontes om vandaag nog toe te passen in je dagelijkse ritme

gezonde gewoontes

Ik ben de laatste tijd erg bezig met gezond leven en vooral het toepassen van gezonde gewoontes in mijn dagelijkse leven, want daar begint gezond leven mee. Ik vind het belangrijk om lekker in mijn vel te zitten en veel energie te hebben gedurende de dag. En dat kan jij ook heel makkelijk doen. Er hoeft geen streng dieet aan verbonden te zijn, je kan al beginnen met het toepassen van deze 5 tips.

Begin je dag met havermout

Wat ik vooral heb gemerkt bij deze verandering is dat ik me energieker voel in de ochtend. Havermout zit vol vezels en is daarom heel erg voedzaam én gezond. Nu kan ik me voorstellen dat je niet staat te springen om havermout te gaan eten in de ochtend. Maar het is heel lekker en makkelijk klaar te maken. Pinterest staat boordevol met heerlijke recepten. Je kunt havermout gezond lekker maken met fruit of bijvoorbeeld honing.

gezonde gewoontes

Probeer een nieuwe AH Saladbowls uit als gezonde gewoontes

Ik kreeg laatst ook een leuk nieuwtje te horen over nieuwe lunch opties bij de Albert Heijn. Af en toe een maaltijdsalade vind ik heerlijk en voedzaam. En als er daarnaast ook nog eens lekkere ingrediënten in zitten werkt alles mee. Albert Heijn heeft maar liefst 5 nieuwe maaltijdsalades. Zowel vegetarisch als niet vegetarisch, dus voor ieder wat wils. Ik testte 3 van de 5 nieuwe salades om te kijken welke ik jullie aan kan raden.

Saladbowl zoete aardappel, geitenkaas en walnoot

 • Lekkere saus
 • Heerlijke wortel er doorheen
 • De walnoten waren super lekker
 • Minder fan van de geitenkaas

Al met al een heerlijke optie. De zoete aardappel maakte het geheel ietwat frisser en daarbij dus ook zoeter. Ik vond dit een bijzondere, maar lekkere combinatie en zeker een gezonde gewoonte als je van geitenkaas houdt. Ik ben namelijk zelf niet zo’n fan van de geitenkaas, maar deze zit apart verpakt en kan je uitsluiten.
 

Saladbowl tonijn, ei en bonen

 • Veel variatie
 • Heerlijk
 • Voedzaam
 • Lekkere saus

Ik vond het geheel van deze salade heerlijk. Ik houd zelf wel van tonijn en ei en om deze twee te combineren is zeker een goed idee! Daarnaast door de vele eiwitten ben je snel en goed gevuld na het eten van deze salade.

Saladbowl kip

 • Heerlijk gekruid
 • Fris
 • Veel groente

Dit vond ik ook een hele lekkere salade. Ik houd sowieso ontzettend veel van salade met kip zo komen er ook nog wat meer eiwitten bij kijken. Daarnaast vind ik vlees gewoon erg lekker, zeker als lunch tussendoor en ook nog eens gezond gecombineerd. Ook zijn de salades vrij van toegevoegde suikers en bevatten ze veel meer groenten dan in gewone maaltijdsalades.

Deel je eigen AHsaladbowl foto tijdens het sporten met @motivationmondaynl en wie weet komen ze langs met de nieuwste salades om je te verassen!

Ga lopend of fietsend naar je dagelijkse bestemming

Het zijn eigenlijk geen gezonde gewoontes om met het openbaar vervoer naar je werk, school of andere bestemmingen te reizen. Tenzij het natuurlijk niet anders te doen is. Neem daarom sneller even de benenwagen of de fiets. Ik ben zelf altijd lopend naar de bus en vervolgens ga ik met de bus, ik zou ook kunnen fietsen, maar daarvoor wacht ik nog even op de zon. Je kunt natuurlijk ook beginnen met fietsen of lopen naar vrienden in je dorp of stad.

Ga eens iets actiefs met je vrienden doen

Gesproken over vrienden, in plaats van uitgaan of bank hangen (wat ook weleens mag) kun je ook even wat actiefs gaan doen. Ga met z’n allen naar buiten doe een leuk spel of ga desnoods lasergamen, dat is actief, maar wel lekker warm binnen. Kortom je kunt ook eens wat anders doen met je vrienden dan eten en chillen, dan merk je al snel dat het toch wel gezonde gewoontes zijn. En tijdens het chillen kun je misschien een nieuwe netflix serie beginnen en de trailers alvast bekijken.

Lees een boek voor het slapen gaan

In plaats van het pakken van je smartphone s’avonds kun je deze beter wegleggen een uur voordat je gaat slapen. Het is namelijk niet goed voor je gedachtegang als je telkens bezig blijft met al je apps en binnenkomende meldingen. Je hoofd heeft rust nodig net als jij. Lees dus liever een boek, dat is goed voor het slapen gaan en brengt je misschien ook wat kennis bij.

Welke gezonde gewoontes heb jij?

Delen:

5 Reacties

 1. februari 24, 2018 / 10:10 am

  Wat leuk om te lezen! Ik eet zo goed als elke ochtend mijn kommetje havermout en ik drink steeds mijn 2 liter water.
  Liefs,
  Yara

 2. maart 5, 2018 / 5:51 pm

  Thanks a lot for the post.Really thank you! Much obliged.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge