Gewoontes om mee te stoppen in 2020

gewoontes om mee te stoppen

Het nieuwe jaar begint morgen middernacht. Ik vind het altijd leuk om mezelf al helemaal te vermaken met video’s over nieuwe gewoontes of voornemens voor het nieuwe jaar. Maar ik dacht, ik doe het eens andersom. Gewoontes om mee te stoppen in 2020.

1 Stoppen met jezelf dingen opleggen

Ieder jaar als ik weer aan voornemens ga denken, dan denk ik meteen aan sporten. En daar is niks mis mee, maar de druk die ik daarbij mezelf opleg wel. Soms voel ik me niet lekker of heb ik geen zin en ik vind dat daar ook ruimte voor mag zijn. Actief blijven kan ook zonder 3x per week in een sportschool jezelf af te peigeren, terwijl je geen energie meer hebt.

2 Stoppen met people pleasing

Ik denk dat veel mensen onbewust dit doen. Alsof je constant de host van een feestje bent, je wil iedereen tevreden houden. Dat is natuurlijk erg vermoeiend en ik wil dus meer gaan luisteren naar mijn eigen behoeftes in plaat van naar die van een ander.

3 gewoontes om mee te stoppen: Andermans verwachtingen waarmaken

Deze gaat een beetje samen met de vorige. Daarnaast ben je dan ook teveel bezig met verwachtingen van anderen waarmaken. Ook dat is een gewoonte om mee te stoppen in 2020. Soms lukt dat niet en mag je echt je grenzen aangeven.

4 Stoppen met teveel willen

Dit is iets dat echt bij mij hoort, maar wat ik echt ga loslaten. Ik wil vaak teveel. Als ik 3 feestjes heb op een avond, dan probeer ik bij alledrie te zijn in plaats van twee afzeggen en voor één feestje echt te gaan. Ik wil meer kiezen voor éé ding en daar helemaal bij aanwezig zijn.

5 Stoppen met emotioneel afhankelijk zijn

Dit is iets waar je achter moet komen, maar ik ben daar wel achter. Ik laat mijn emoties vaal teveel van anderen afhangen. En dat is zonde. Laat je emoties vooral van jezelf afhangen en maak jezelf blij in plaats van anderen te laten bepalen hoe jij je voelt.

6 Stoppen met niet genieten

Ik ben zeker een levensgenieter, maar soms vliegt de tijd. En ik wil minder in die sleur raken en bewuster dingen gaan doen. Dit gaat ook samen met dat ik teveel wil en daardoor dingen maar half meemaak.

7 Stoppen met geen verantwoordelijkheid nemen

Soms neem ik niet mijn verantwoordelijkheid. Ook al heb ik iets niet (expres) gedaan. Het beste is om dat gewoon wel te doen, dan is het probleem sneller opgelost en hoef je niet een hele discussie te starten. Het gevolg in kwestie verandert daarmee niet.

8 Stoppen met niet naar jezelf luisteren

En als allerlaatste, maar ook belangrijkste. Blijf naar je intuïtie en gevoel luisteren en blijf bij jezelf. Geloof in jezelf en schat jezelf van waarde. Jij kiest hoe je je leven leeft en daar kan je maar beter het allerbeste van maken.

Interessant artikel? Pin het op Pinterest!

gewoontes om mee te stoppen

Waarmee ga jij stoppen in 2020?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge