Geld verdienen met je blog lukt met deze 10 manieren en methodes

geld verdienen met bloggen

Geld verdienen kan op verschillende manieren, tegenwoordig is het zelfs normaal om geld te verdienen met je blog of Youtube kanaal. Maar de vraag is: hoe? Een hobby die uitgelopen is kan leiden tot werk en dat betekent dat je het professioneler aan wil pakken en dus graag een centje bij wil verdienen. Met deze 10 manieren om geld te verdienen kun je dit gaan realiseren.

 

Google AdSense

Waar ik mijn inkomsten vandaan haal is Google AdSense, een adverteer middel van Google. Dit kun je aan de hand van widgets weergeven op je blog en dan krijg je per paginaweergave betaald. Google betaalt pas uit als je een mijlpaal gehaald hebt, in dit geval is dat 70,00 euro. Met je Google account kun je een Google AdSense account aanmaken en hiermee de widgets op je blog zetten. Zorg ervoor dat de advertenties niet gaan storen voor je lezers, die zijn immers in eerste instantie op je blog voor de content en niet voor de advertenties.

LinkPizza

LinkPizza is een andere manier om geld te verdienen met bloggen. Deze manier werkt voor mij nog niet helemaal. Ik raad deze methode vooral aan als je een heel groot en trouw bereik hebt. Met deze tips krijg je meer verkeer op je site.  Hier verdien je namelijk pas geld mee als een lezer iets koopt aan de hand van een link. Dus als je Google AdSense een level omhoog wil brengen en je lezers kopen vaker dingen op jouw aanraden via affiliate links dan zou ik deze plugin aanraden.

Advertorials schrijven

Ook kunnen er mooie samenwerkingen op je pad komen. Merken benaderen je dan en vragen of je een advertorial wil schrijven. Dit houdt in een duidelijk artikel dat draait om het merk. Vaak met meer dan 300 woorden en hiervoor kun je een tarief stellen, of ingaan op het voorstel van het bedrijf zelf natuurlijk. Bepaal je tarief met je unieke bezoekers en bereik. Het kan ook zijn dat je even geen inspiratie meer hebt voor het schrijven van artikelen, dit hoeft op deze manier nooit meer te gebeuren. 

Service aanbieden

Als je het bloggen serieuzer wil nemen komt hier vaak een service bij kijken binnen je niche. Ben je bijvoorbeeld beautyblogger én schoonheidsspecialist zorg er dan voor dat jij je service als schoonheidsspecialist aanbiedt op je blog, je klantenkring groeit hierdoor en je gaat hierdoor indirect meer geld verdienen met bloggen. Maar je kunt ook een E-book/cursus aanbieden die mensen aan kunnen schaffen via je blog om exclusieve tips te krijgen bijvoorbeeld.

Goede content schrijven om geld te verdienen met bloggen

Dit is een vanzelfsprekend punt dat ik nog even extra wil noemen. Voordat je klaar bent om geld te verdienen met je blog moet je wel al wat content opgebouwd hebben. Zorg ervoor dat elk artikel meer dan 300 woorden heeft, pas dan merkt Google je artikel namelijk op. Ook blijven lezers langer op je blog met deze tips.  En daarnaast zorg voor mooi beeld want dat is het eerste dat een lezer ziet. De plugin Yoast SEO zal je helpen met artikelen goed vindbaar schrijven voor Google. 

Stockfoto’s maken en hiermee geld verdienen

Als je echt uitblinkt met beeld en fotografie op je blog kun je ervoor kiezen om stockfoto’s te maken en geld te verdienen daarmee. Vaak kun je deze aanbieden op stockfoto sites en krijg je betaald als mensen je foto downloaden of aanschaffen. Een hele handige en makkelijke manier om geld te verdienen met je blog.

Zelf bedrijven benaderen

Je kunt ook de stoute schoenen aantrekken en een webshop/merk/bedrijf benaderen met een voorstel. Wees hierin wel concreet met wat je te bieden hebt want beide partijen moeten hier wat aan hebben. Wacht hier wel mee tot je echt iets te bieden hebt. Je kunt natuurlijk ook ervoor zorgen dat dit niet hoeft en dat bedrijven jou benaderen.  benaderd worden door bedrijven doe je zo .

Curriculum Vitae opbouwen

Tegenwoordig zijn er zelfs vacatures beschikbaar voor bloggers. Betaald gastbloggen, social media expert of content writer. Deze functies zie je gewoon voorbijkomen op vacaturesites. Bouw dus een goed CV op voor jezelf en noem daarin zeker je blogervaring. Zo kun je solliciteren voor een leuke functie die te maken heeft met bloggen en verdien je geld door te doen wat je als geen ander kan.

Professionaliteit uitstralen naar buiten toe

Als je dingen professioneel wil aanpakken en geld wil verdienen met je hobby moet je dat ook uitstralen. Investeer in je hobby die je nu professioneel wil gaan aanpakken. Door erin te investeren krijg je sneller zin om alles professioneler aan te pakken en daarbij straalt het voor bedrijven professionaliteit uit. Schrijf je in bij de kamer van koophandel en ga regelmatig netwerken, zo bereik je al meer mensen door over je blog te vertellen.

Laat jezelf zien

En als laatste, jij bent je eigen visitekaartje. Dus laat jezelf zien en desnoods horen. Promoot jezelf genoeg en wees actief online. Dit is wat je doet en graag wil doen, dus laat dat ook zeker zien. En uiteindelijk ga je hiermee ook geld verdienen.

 

Nuttige post? Pin hem op Pinterest!

Delen:

25 Reacties

 1. november 8, 2017 / 8:05 am

  Wat een fijne tips! Bloggen voor bijvoorbeeld een bedrijf had ik nog niet eens aan gedacht haha. Er valt zeker nog meer winst te behalen op dit gebied :-).

  • november 8, 2017 / 10:12 am

   Bedankt voor je lieve reactie! Jepp haha er is vaak meer mogelijk dan je denkt 🙂

 2. november 8, 2017 / 10:58 am

  Dank je wel voor dit artikel! Dit zijn hele waardevolle tips! Dit artikel heb ik opgeslagen in favorieten omdat er veel in doorgelinkt is en ik het rustig wil nalezen.
  Sommige dingen wist ik al, andere dingen zijn vrij nieuw voor me. Ik geef zelf ook tips, o.a. voor bloggers.

  • november 8, 2017 / 12:32 pm

   Wat leuk om te horen dat je het artikel opgeslagen hebt en rustig door gaat lezen, ik ga eens een kijkje nemen op je blog

 3. november 8, 2017 / 11:44 am

  Goede tips! Ga je blog bewaren als ik eens vragen ga hebben over dit onderwerp. Kan ik eerst jou tips lezen 🙂

 4. november 8, 2017 / 2:12 pm

  Goede tips! Ik ben sinds een tijdje aangesloten bij LinkPizza en heb daar mijn eerste campagne gehad, super leuk :). Bloggen voor bedrijven is inderdaad ook een manier om geld te verdienen. Verder is Affiliate ook een manier om geld te verdienen, daar ben ik me wat meer aan het verdiepen de laatste tijd.

  • november 8, 2017 / 6:07 pm

   Wat gaaf dat jij je eerste campagne te danken hebt aan linkpizza! Lief dat je mn tips goed vindt X

 5. november 8, 2017 / 2:39 pm

  Goed idee! Ik blog over computers en technische snufjes en ik merk dat mensen me daardoor eerder benaderen als ze ergens niet uitkomen. Ik krijg dus ook klussen via m’n blog binnen 🙂

 6. november 9, 2017 / 1:55 pm

  Leuke tips! Deze zijn voor mij nog niet van toepassing aangezien ik pas net blog. Hopelijk dat ik er in de toekomst wel wat aan heb 🙂 Ik vind het ook gewoon heel leuk om dit soort tips te lezen. Waar heb je trouwens dat mooie boekje vandaan?

  • november 9, 2017 / 3:29 pm

   Bedankt voor je reactie Marloes, hopelijk heb je inderdaad over een tijdje wel wat aan de tips x

 7. november 9, 2017 / 2:23 pm

  Je tips ga ik zeker een keertje verder uitpluizen. Want stiekem hopen we toch allemaal op een succesvolle blog hé.

 8. november 10, 2017 / 5:41 am

  Thx voor de tips! Nog een hele weg af te leggen om er werkelijk wat mee te verdiendn maar vind het zo een leuke hobby ✌️❤️

 9. november 13, 2017 / 8:53 pm

  Via een post op Facebook ben ik op je pagina gekomen en inmiddels ben ik een paar blogartikelen verder van je. Echt een super fijne schrijfstijl, handige tips en ga zeker even verder neuzen op je blog pagin

  • november 14, 2017 / 7:50 am

   Wat lief en leuk om te horen Quirina, fijn dat je mijn blog zo fijn vindt lezen, er komt nog veel meer moois aan 🙂

 10. november 18, 2017 / 5:36 pm

  ik post zelf dingen op yoors haha daar verdien je ook makkelijk iets mee. natuurlijk anders als dit, maar een eigen site lijkt me erg ingewikkeld

   • november 19, 2017 / 12:03 am

    Ja tis leuk om te doen, en wie weet neem ik de stap om te proberen een eigen site te maken ooit xd

 11. november 24, 2017 / 8:58 pm

  Goede tips! Bedankt om te delen. Ik wil zeker Google Adsens eens verder bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge