Geld besparen doe je met deze tips uit ervaring

geld besparen

Ik vind geld besparen altijd een moeilijk iets. We worden zo makkelijk verleid om nieuwe items te kopen terwijl we diep in ons hart wel weten dat we het eigenlijk niet nodig hebben. Daarom heb ik wat tips toegepast die me enorm hebben geholpen

1| Reflecteer op elke maand op je uitgaven en inkomsten

Maak een soort reflecterende begroting en categoriseer daarin je kosten. Waar is mijn geld vooral heen gegaan? Ik kwam er deze maand achter dat ik niet normaal veel geld heb uitgegeven aan onnodig eten of drinken. Terwijl ik thuis ook gewoon kan eten of drinken. Stel dus ook een doel voor jezelf elke maand en verbeter daardoor jezelf elke maand. En kijk ook naar meer lunch meenemen zodat je niet verleid wordt om eten te kopen.

2| Schrijf je uit en ontvolg

Je krijgt zonder dat je het weet zo ontiegelijk veel reclame op je afgevuurd. In je mail, maar ook op social media. Gelukkig kan je zelf kiezen wie je volgt en kan je je voor elke mail uitschrijven in de footer van de mail. Ik raad je echt aan om je uit te schrijven en geen kledingmerken te volgen op Instagram. Je denkt door al die reclame ineens dat je alles nodig hebt en je wordt te snel verleid om iets te kopen.

3| Installeer gratis Adblock

Op Google Chrome kan je gratis extensies installeren, zo ook Adblock. Ik heb hier zulke goede ervaringen mee. Deze extensie zorgt ervoor dat alle reclame die je normaal te zien krijgt er niet meer is. En je ziet heel klein rechtsboven hoeveel reclame je anders gezien zou hebben, het is bizar. En het is heel rustgevend, je wordt niet meer doodgegooid met wat je allemaal wel niet moet kopen. En naast alle voordelen hebben we hier ook weer het voordeel bij dat we geld besparen.

4| Geld besparen: 30 dagen nadenken

Denk goed na voordat je iets koopt en kijk ook zeker op United Wardrobe of je het ook tweedehands zou kunnen kopen voordat je weer iets nieuws koopt. Relativeer in je hoofd waar het kledingstuk bij zou passen en of je niet zoiets hebt wat daarop lijkt en welke kleding je te weinig draagt en in de plaats van een nieuw kledingstuk zou kunnen verkopen. Denk tenminste 30 dagen na voordat je iets impulsief koopt en weer moet retouren omdat je het toch niet zo leuk vond als gedacht.

Voor meer tips over geld besparen, kijk:

5| Maak kleding en poets je schoenen

Als je net als ik geïnvesteerd hebt in kleding is het goed om deze kleding in tact te houden. Dit kan je doen door je schoenen te poetsen, haaltjes naar binnen halen in je trui of knoopjes van je blouse er weer aan te naaien. We zoeken te vaak een excuus om nieuwe kleding te kopen omdat er een knoopje mist, maar dit kunnen we zo makkelijk zelf oplossen! En daarmee bespaar je toch weer heel wat geld.

6| Let op acties van merken

Als laatste wil ik je wijzen op acties die er zijn. Je hebt van Lush de actie dat je 5 lege verpakkingen in kan leveren en dat deze gerecycled worden én daarvoor krijg je een gratis gezichtsmasker in de plaats. Ook Mac Cosmetics heeft een soortgelijke acties, lever 5 lege producten in en ontvang een gratis lipstick. Hiermee bespaar je geld en krijg je een nieuw product van een merk dat je waarschijnlijk echt gebruikt.

Nuttig artikel? Pin hem op je Pinterest!

geld besparen
Delen:

2 Reacties

  1. februari 23, 2019 / 8:20 am

    Dit zijn allemaal hele handige tips, die van google chrome wist ik nog niet. Ik hou dit allemaal in een money tracker bij in mijn bullet journal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge