Focuspunten die ik deze maand heb om te verbeteren aan mezelf

focuspunten

Ik ben de laatste tijd heel erg bezig met hoe je jezelf kan uitdagen ook nog vandaag de dag. Zo zijn er nog heel veel dingen om jezelf op te focussen om het vervolgens beter/anders aan te pakken. Deze maand ben ik bezig om mezelf te focussen op deze 5 focuspunten.

1 ding tegelijk doen

Ik ben zo slecht in mezelf concentreren op dingen die ik op het moment aan het doen ben. Wat dat betreft ben ik wel echt een vrouw, ik wil alles het liefst tegelijk doen en zo snel mogelijk. Ik heb ook weinig geduld, dus om mezelf daarin op de proef te stellen hoort dit punt bij mijn lijstje met focuspunten. Ik zet mezelf aan iets zoals het lezen van een boek en dan is dat ook het enige wat ik moet doen op dat moment. Het helpt me met mijn concentratie en geduld te verbeteren.

Minder tijd op mijn telefoon doorbrengen

Ik zit zoveel achter mijn telefoon dat het mezelf op begint te vallen. En als het jezelf begint op te vallen is het toch wel ernstig. Nu probeer ik zoveel mogelijk hem weg te leggen en even met iets anders bezig te zijn dat veel nuttiger is dan door Instagram scrollen bijvoorbeeld. Het helpt echt en het laat je ook minder hechten aan social media en wat anderen doen online.
focuspunten

Rust voor jezelf nemen

Vorig jaar had ik Pfeiffer, dat kwam omdat ik niet genoeg rust en tijd voor mezelf nam. Nu wil ik dus extra goed naar mijn lichaam luisteren en ook niet ja zeggen tegen dingen met vrienden doen terwijl mijn lichaam eigenlijk nee zegt. Sowieso zie ik het nut er niet van in om dingen te doen terwijl je daar geen zin in hebt, tenzij het verplichtingen zijn natuurlijk.

Selfhelp boeken lezen & documentaires kijken

Er zijn zoveel boeken die je meer bij kunnen brengen met tips die je zelf ook kunt toepassen op je leven. Ik vind lezen heel erg leuk zoals jullie wel konden merken aan deze 5 Engelse boeken die ik aanraadde. Maar als het boek je dan ook nog eens zoveel meer bijbrengt, dan is het extra nuttig om te lezen en dan haal je er zelf ook nog wat uit. Zoals het boek #workmode dat vertelt over allerlei carrière vrouwen en hoe zij dingen aanpakten binnen hun bedrijf. Daarnaast staan er ook nog heel wat selfhelp boeken op mijn lijstje. Ook vind ik het kijken van documentaires echt een van de goede focuspunten deze maand. Ik heb laatst What the Health en Minimalism gezien, ze hebben me de ogen geopend. Ik raad je echt aan om deze documentaires te kijken dan zul je snappen wat ik hiermee bedoel.

Pas iets nieuw kopen als het oude aan vervanging toe is

Dit focuspunt is me bijgebracht door de documentaire Minimalism te gaan kijken op Netflix. Ik ben drastisch dingen weg gaan doen en heb me ook echt voorgenomen om pas nieuwe dingen te kopen als ik het écht nodig heb. En dan zie je pas dat je 9 van de 10 keer dingen wil kopen die eigenlijk helemaal niks toevoegen aan je leven. Daarnaast wil ik geen materialist zijn, ik wil waarde hechten aan herinneringen en momenten met mensen waarvan ik houd.

Dit waren mijn 5 belangrijke focuspunten van deze maand. Ik hoop dat jullie er voor jezelf ook wat uit hebben kunnen halen en dat jullie hierdoor geïnspireerd zijn. Ga zeker de documentaires kijken die ik net noemde, dan snap je mijn focuspunten wat beter.

Wat zijn jouw focuspunten?

Delen:

2 Reacties

  1. september 5, 2018 / 2:11 pm

    Zo.. Dit had mijn lijstje wel kunnen zijn! Behalve de telefoon dan, die heb ik ingeruild door de laptop 😛 Het geduld en de concentratie om een boek te lezen heb ik helaas niet meer (zei de ex-boekenwurm bedroefd) – daarom lees ik veel blogs, hehe 0=).. Weer een boek op pakken staat al een tijdje op mijn to do – lijst. Maar eerst ga ik me focussen op het afvinken van andere zaken in mijn Bullet Journal. Oh: en efficienter plannen en elke dag in mijn planner/bujo kijken – want ik ben ‘all over the place’. Nogmaals, eng hoe jou lijstje bij mij past.. De Pfeiffer blijft ook terugkomen als je niet rustig genoeg aan doet merk ik. Mooie focus/doelen dus! Veel succes ermee 🙂 Liefs,

    • september 5, 2018 / 5:05 pm

      Wat grappig dat je het zo herkent, ik ben zelf ook bezig met een bullet journal en beter plannen. Ik heb toevallig vandaag gelezen dat je het beste een planning maakt door je op 1 heel belangrijk punt te focussen in plaats van 10 verschillende punten bijvoorbeeld. Jaa klopt dat merk ik ook heel erg met mijn pfeiffer, jij ook succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge