Facebook-groepen die zullen zorgen voor meer bezoekers op je blog

10 facebook-groepen

Facebook is één van de meest effectieve social mediaplatformen als het gaat om je bedrijf te promoten. Ik wil mijn blog natuurlijk aan iedereen laten zien en om dat te doen heb ik een manier nodig om mijn content te promoten. Mijn grootste verkeersbron is Facebook. Dit komt door Facebook-groepen. Zo deel jij je content met geïnteresseerden en support je elkaar door zelf ook content te lezen. Deze 10 Facebook-groepen zullen je verder helpen.

 

10 Facebook-groepen om je blog verkeer te versterken

 

The Blogboard 

Blogger magazine

De Bloggergroep 

The Blogger Squad 

#bloggers

In the Bloglight

BlogGlossy

Bloggers Nederland

Bloggers platform Nederland

Nederlandse webmasters en bloggers

De 10 onderstaande Facebook-groepen zijn relevant voor bloggers als ik. Deze groepen zijn allemaal niet verbonden aan strenge regels. Sommige Facebook groepen hebben wel strenge regels. Zorg ervoor dat je veel varieert in het delen van je content en niet teveel plaatst op 1 dag in de groepen. Verspreid over de dag en ik zou zeggen maximaal 3 artikelen per dag delen.

Een eigen Facebook groep maken

Je zou ook kunnen overwegen om een eigen Facebook groep te starten. Als anderen het kunnen waarom zou jij het dan niet kunnen, toch? Je zou mede bloggers uit kunnen nodigen hiervoor en zelf een artikel over je eigen groep kunnen schrijven zodat je groep leden krijgt. Natuurlijk zelf je regels opstellen, een banner en een naam kiezen en dan heb je je eigen groep! Ik wil dit zelf ook graag nog doen, ik heb de tijd er alleen nog niet voor gevonden. En er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om meer bezoekers op jouw blog te krijgen. 

Een Facebook pagina voor je blog

Wat ik ook zeker aanraad is je eigen bedrijfspagina maken. Je kunt je eigen content hierop publiceren en dit kan ook losstaan van je blog. Je kunt speciaal voor Facebook een planning maken en doorlinken naar oudere artikelen. De sleutel voor je eigen Facebook pagina is een opvallende afbeelding met 2 zinnetjes, dit moet genoeg zijn om je volgers te informeren.

Welke Facebook-groepen raad jij mij aan?

Interessante post? Pin hem op Pinterest!

facebook-groepen
Delen:

17 Reacties

 1. januari 9, 2018 / 3:46 pm

  Fijne tips! Enkele groepen kende ik al, maar heb ook nieuwe ontdekt 🙂

 2. januari 9, 2018 / 5:49 pm

  Ik belandde op deze pagina door middel van een Facebook groep dus het werkt wel zo zie je maar weer haha. Zelf was ik er nog niet zo bekend mee en ook heb ik nog niet helemaal besloten wat ik met de groepen waar ik inmiddels deel van uitmaak wil doen. Het delen van mijn blogberichten levert me zeker wat op, maar aan de andere kant wil ik ook niet te spammy over komen ofzo. Een gevoelskwestie dus!

  • januari 10, 2018 / 5:54 am

   Ja dat snap ik en dat spammy overkomen daar let ik ook op! Maar mensen plaatsen gemiddeld in een uur iets van 30 links in de groepen waardoor je je artikelen wel kunt delen zonder spammy over te komen, sommige bloggers komen wÊl spammy over die posten elk uur wel wat in zo’n groep!

 3. januari 10, 2018 / 11:31 am

  Super handige post! Facebookgroepen zijn echt ideaal, maak er bijna dagelijks gebruik van om andere blogs te leren kennen en zelf een keer een update te plaatsen 🙂

 4. januari 10, 2018 / 11:49 am

  sommige groepen was ik al bekend mee, nu weer een paar ontdekt en fijn dat je ook dan eventjes wat tips meegeeft.

 5. januari 11, 2018 / 3:09 pm

  Bedankt voor de goede tips!
  Ik heb me bij alle groepen waar ik nog geen lid van was aangemeld.

 6. januari 13, 2018 / 10:30 am

  Handige tips! Ik ben zelf al lid van ‘In the bloglight’ en ‘Livelifeblog’. Op mijn facebookpagina heb ik momenteel nog het minst aantal volgers, dus ik hoop hier in 2018 verandering in te brengen.
  Liefs,
  Yara

 7. maart 1, 2019 / 11:52 am

  Bedankt voor het handige overzicht! Ik ben lid van drie Facebook bloggersgroepen en ga de andere groepen ook bezoeken.

 8. maart 2, 2019 / 6:51 pm

  Blijkbaar ben ik toch al goed bezig. Ik ben namelijk lid van al deze groepen, jeeej 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge