Essentialisme, een nieuwe baan en studietwijfels

essentialisme

Een tijdje wist ik niet zo goed waar ik over kon bloggen. En wat je dan het beste kan doen is gewoon niet bloggen. Je moet niet iets posten om het posten. Ik moet er natuurlijk nog wel plezier aan beleven. Dus even een tijdje niet bloggen helpt soms ook. Daarom leek het me leuk om jullie te laten weten wat mij de laatste tijd bezighoudt. Onder andere iets nieuws dat ik laatst hoorde, essentialisme.

1| Is er meer?

Ik had het gevoel dat ik ongeveer alles wat ik wilde zeggen over zero-waste en duurzaamheid wel gezegd had. Al mijn zero-waste artikelen en tips zijn nog steeds dingen waar ik helemaal achter sta, maar op een gegeven moment zijn er niet meer veranderingen die je kunt maken. Ergens kan je ook te ver gaan in veranderingen die je maakt en dat realiseer ik me zeker. Zo ben ik toch weer een andere deodorant gaan gebruiken met plastic omdat deze deo mij veel fijner laat voelen.

2| Dille & Kamille

Ik heb een nieuwe baan! Yay! Ik ga lekker aan het werk bij een winkel waar ik helemaal achtersta. Dille & Kamille kennen jullie vast wel, een winkel met zo min mogelijk plastic en al 40 jaar dezelfde items die nog steeds goed verkocht worden. En ze verkopen werkelijk van alles zoals: keukengerei, servies, tuingerei en zelfs plantjes.

3| Mijn opleiding

Ik studeer al bijna een jaar communicatie op het HBO. Daarvoor heb ik een MBO opleiding afgerond, ik had dus nog niet eerder HBO gedaan. Nu ik in de laatste periode zit, voel ik veel stress. Ik hoop dat ik mijn propedeuse in een keer haal, maar ik moet wel mijn herkansingen goed maken.

4| Essentialisme of Minimalisme?

Van mezelf ben ik ongeveer een jaar een minimalist, ik heb het liefste zo min mogelijk in huis als ik het niet echt nodig heb. Maar toen ik laatst een video keek en een podcast luisterde van Matt D’Avella hoorde ik voor het eerst over essentialisme. Een vorm van minimalisme waarin je bewust kiest voor spullen die je in je leven hebt omdat ze waarde toevoegen. De laatste tijd denk ik wat meer na over wat ik graag wil en waarom voordat ik alles weg doe om maar zo min mogelijk te hebben.

5| Wat ga ik hierna doen

Mijn opleiding is nog lang niet afgelopen, maar ik denk toch al regelmatig na over wat ik hierna ga doen. Laatst twijfelde ik voor het eerst over mijn opleiding, is dit het wel? Maar het ging meer om de stress die ik ervaar en of ik mijn herkansingen wel haal. Voor de rest is het een uitdaging en is het niveau pittig voor me, maar dit is wel wat ik wil doen. Ik fantaseer graag over wat voor baan ik wil doen of wat voor business ik later wil. Ik dacht laatst aan een eigen Bed en Breakfast of Airbnb. Lijkt me echt geweldig.

Wat houdt jullie bezig?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge