Er doorheen zitten, dit kan je ertegen doen

er doorheen zitten

Iedereen heeft denk ik weleens het gevoel er doorheen te zitten. Na een drukke week vol activiteiten waardoor je bijvoorbeeld niet veel tijd voor jezelf hebt gehad. Ik heb zelf een hele drukke week achter de rug met veel deadlines. Daarom hier wat tips om weer tot rust te komen en tot jezelf te komen.

1 Journaling

Meestal zit je hoofd helemaal vol door alle prikkels die je in de drukke periode gehad hebt. Dan is het goed om even alles op te schrijven zodat het als het ware uit je hoofd wordt gehaald. Ook creëer je op die manier meer overzicht, omdat je op een paar pagina’s kan zien wat er in je hoofd rondzwerft. Je zou zelfs nog alles in stukjes op kunnen schrijven in categoriseren voor meer overzicht in je gedachten. Met journaling kan je nog veel meer trouwens zoals jezelf ontwikkelen.

2 Er doorheen zitten Alleen wandelen

Als je in drukke tijden heel veel mensen om je heen hebt gehad, is het juist goed om wat dingen alleen te doen. Neem jezelf mee op een wandeling, tijdens de wandeling kan je even alles verwerken en nadenken over waar je heen wil in het leven. Of je tevreden bent met de dingen die je doet in het leven. De activiteiten waarmee je je week vult en het druk hebt gehad. Dit zijn goede dingen om zo nu en dan even goed over na te denken. Misschien kom je er wel achter dat je in iets heel veel tijd stopt, maar er zelf weinig uithaalt. Ga goed na voor jezelf of dit zo is.

3 Pak je hobby’s erbij

Na veel deadlines en weinig tijd voor jezelf is het ook belangrijk om te ontspannen en rusten. Dus plan lekker een activiteit in die aansluit bij je passie’s en hobby’s. Dit kan alleen, maar je kan ook een vriend(in) meevragen. Als het maar ontspannen is en echt iets is waarvan je tot rust komt.

4 Rustmomenten inplannen

Dit is iets wat ik vaak moeilijk vind en vergeet te doen in drukke periodes. Ik ga liever aan een stuk door zodat ik alles op tijd af heb en daar later profijt van heb. Maar juist in die drukke momenten is het goed om rust te nemen. Dus na 2 uren werken even wandelen kan echt geen kwaad, het schijnt ook goed te zijn om je gedachten even op iets anders te richten dan werk, daardoor kunnen nieuwe inzichten ontstaan of kan je inspiratie krijgen voor iets nieuws.

5 Muziek luisteren

Wat mij echt doet ontspannen is muziek luisteren en lekker meezingen of dansen. Heerlijk is dat. Zet lekker een muziekje op, doe waar je zin in hebt en doe vooral lekker gek. En bovenal blijf genieten van alles om je heen en van het proces. Het einddoel is mooi, maar uiteindelijk is het proces nóg mooier.

Leuke post? Deel hem op Pinterest!

er doorheen zitten

Wat doe jij om tot rust te komen?

Delen:

2 Reacties

  1. februari 9, 2020 / 5:39 pm

    Wat goed dat je hierover hebt geschreven en deze video is ook zeer waardevol voor veel mensen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge