Engelse boeken om even lekker in weg te duiken met een kop thee

engelse boeken

Ik ben gek op het lezen van boeken en lees over het algemeen eigenlijk altijd Engels. Ik vind de verhalen en de Engelse sferen heel erg leuk in boeken. En als je net als ik fan bent van Engels lezen heb ik hier een leuk lijstje voor je met beschrijving waar het boek ongeveer over gaat.

Lucy Diamond on a beautiful day

Een boek met een hele vrolijke en mooie voorkant is het boek van Lucy Diamond. Een bekende Engelse schrijfster die hele leuke Engelse boeken op de markt weet te brengen. Ook dit verhaal bestaat uit 4 losse verhalen die samen komen. Je leert 4 totaal verschillende types kennen en in al hun levens gaat iets gebeuren, een perfect boek om lekker in weg te duiken als je tijd voor jezelf neemt.

 Sara Barnard Beautiful Broken Things

Dit boek gaat echt over vriendschap. Het is een boek waar je je als jong volwassene echt aan kan relateren. Het gaat over een bijzondere vriendschap tussen twee meiden waarvan eentje echt dominant is in de vriendschap waardoor de andere vriendin heel erg beïnvloed wordt op een negatieve manier. Op een dag gaat dat mis en zie je hoe de vriendschap verder loopt. Best boeiend en zeker als je heel erg bezig bent met in welke vriendschappen je wil investeren en welke niet. Zoals ik hier schreef in het artikel over levenslessen waar ik achter kwam.

engelse boeken

Gail Honeyman Eleanor Oliphant is completely fine

Een boeiend en pakkend verhaal dat je blijft onthouden na het lezen. Je duikt in het leven van Eleanor en komt erachter dat haar leven perfect is, maar ook weer totaal helemaal niet. Daarnaast kom je achter diepe duistere verhalen binnen haar familie en leert ze sociaal om te gaan met andere mensen dan een leven alleen te leiden. Wat ook een leuk feitje is over dit boek, het heeft de prijs het beste boek gewonnen van de Costa book awards in 2017.

Jojo Moyes Paris is one

Jojo Moyes is een bekende schrijven van het prachtige verhaal "Me before you". Daarom was ik extra benieuwd naar haar nieuwe boek 'Paris is One'. Het speelt zicht zoals de titel zegt af in Parijs en het zijn 4 losse verhalen waarin met elke personage van alles gebeurt. Zeker niet een saai boek dus.

Boeken
Boeken

Veronica Henry A Family Recipe

Ik heb zo genoten van het lezen van dit boek. Het is een heel mooi verhaal dat je meeneemt in verschillende tijdperken waardoor je de personages nog beter leert kennen. Het verhaal zelf is ook heel mooi het gaat om de ontwikkeling van de hoofdpersoon en hoe ze omgaat met hetgeen waar ze na een tijdje achterkomt. Een heel spannend, realistisch en sfeervol boek.

Rowan Coleman The Summer of Impossible Things

Dit boek las ik vrij snel uit omdat het zo' n pakkend en bijzonder verhaal was. Aan het begin lijkt het een beetje vaag, maar het is echt zo goed bedacht en geschreven. Het gaat erom dat de personage in verschillende tijden kan reizen. Nadat haar moeder overleden is kan ze ook in de tijd van haar moeder aanwezig zijn en dingen in het verleden veranderen. Er gebeurt zoveel meer doordat ze die gave heeft...

Waar koop ik Engelse boeken?

Nu je heel veel inspiratie op hebt gedaan voor nieuw leesvoer kan ik me best voorstellen dat de grote vraag nu is: waar koop ik Engelse boeken? Nou ik ga zelf graag langs bij Waterstones in Amsterdam. Mocht je daar niet dichtbij wonen heb je nog American bookcentre, zit in verschillende plekken in Nederland. En anders heb je altijd nog Bol.com.

Delen:

8 Reacties

 1. augustus 26, 2018 / 9:59 am

  Het is echt lang geleden dat ik voor het laatst een Engels boek heb gelezen. Komt voornamelijk omdat ik de laatste tijd graag thrillers lees, en die lees ik toch het liefst in het Nederlands. Engelse boeken zijn alleen altijd zoveel mooier! (qua cover), look at these beauties! Beautiful broken things heeft mij het meest nieuwsgierig gemaakt! (:

  • augustus 26, 2018 / 3:37 pm

   Jaa niet alleen de kaft is mooier, maar je hebt wel gelijk. Fijn dat we allemaal zo ons eigen ding hebben vooral lekker Nederlands blijven lezen als dat is wat je het liefst doet.

 2. augustus 26, 2018 / 11:01 am

  Ooh, leuk! Ik denk dat ‘On a beautiful day’ wel een boek voor mij is.
  Liefs,
  Yara

 3. augustus 26, 2018 / 9:32 pm

  Klinkt allemaal erg fijn ik ben sinds twee maanden geleden ook begonnen met engelse boeken dus dit komt als geroepen!

 4. augustus 29, 2018 / 5:35 pm

  Wat een leuke boeken! Ik lees zelf ook wel eens boeken in het engels, soms is die schrijfwijze gewoon net wat mooier dan de vertaalde versie! Dit had ik voornamelijk bij de Twilight serie. Deze boeken spreken mij ook wel aan, vooral die van Eleanor lijkt me erg leuk!

  • augustus 30, 2018 / 1:13 pm

   Jaa dat vind ik nou ook de vertaling is gewoon mooier, maar zodra je echt Engelse boeken gaat lezen van Engelse schrijvers merk je ook dat de sfeer gewoon heel Engels is en dat is gewoon heel fijn vind ik. Die van Eleanor was ook echt heel erg leuk om te lezen, het verhaal is heel mooi en soms wel zielig. 😉 Maar wel echt een aanrader want je leeft echt met haar mee in haar gevoelens en handelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge