Effectieve tips om meer bezoekers op je blog te krijgen

Als blogger ben je eigenlijk onbewust altijd wel een beetje bezig met hoe je kunt verbeteren. Of het nou gaat om het verbeteren van de fotografie op je blog of het verhogen van je bezoekers aantallen. Deze effectieve tips zullen ervoor zorgen dat je verschil merkt.

Neem deel aan groepsborden op Pinterest

Hoe krijg je meer bezoekers via Pinterest. Daar schreef ik eerder al wat over, maar deze tip heeft echt wat veranderd in mijn statistieken. Ik wist namelijk nooit hoe ik deel moest nemen aan groepsborden. Wat je moet doen is: zoek een groepsbord dat bij jouw blog past. Dus blog jij over interieur zoek dan borden die “interieur” in hun naam hebben. Meestal als je op dit bord klikt zie je in de beschrijving staan naar wie je moet mailen om te vragen of je deel mag nemen aan het groepsbord. En anders kan je via Pinterest ook een chat versturen.

Maak aanlokkelijke titels

De titel is één van de eerste dingen die een lezer ziet als je jouw artikel deel top social media. Zorg er dus voor dat je titel alvast iets weggeeft. Stel jezelf de vragen: waarmee helpt dit artikel jou, waar gaat dit artikel over, moet ik het lezen? Vaak verwerk ik deze elementen in mijn titel. Voorbeeld: 5 bruikbare tips om vroeg op te staan die meteen werken. Dus je noemt hierbij ook dat deze tips uit jouw ervaring geholpen hebben, dat maakt het artikel meteen aantrekkelijker voor de lezer. Dit zal je ook op weg helpen om benaderd te worden door een bedrijf.

Schrijf SEO proof artikelen

Als je dit nog niet gedaan hebt, is dit een must. Dit is een van de belangrijkste effectieve tips: voeg de Yoast SEO plugin toe aan je WordPress. Onder elk artikel dat je vanaf het installeren van de plugin dan typt zie je de plugin. Deze vertelt je hoe je het allerbeste je artikel vindbaar kan maken in Google.

Effectieve tips: Voeg waarde toe

Wat mijn missie en visie een beetje is, is het toevoegen van waarde. Ik vind het heel belangrijk dat een lezer iets opschiet met mijn artikelen. Een review van een beauty product is wat oppervlakkig en daarom wissel ik mijn content af. Het ene artikel voegt meer waarde toe dan het andere artikel, maar ik zorg er wel altijd voor dat er enige waarde toegevoegd wordt aan de hand van mijn artikel. Dit is goed om in je achterhoofd te houden tijdens het schrijven. Zo blijven bezoekers langer op je site hangen.

Nuttige post? Pin hem op Pinterest!

Delen:

6 Reacties

 1. maart 6, 2019 / 8:22 pm

  Fijn artikel, fijne tips erin 🙂 Yoast SEO gebruik ik sindskort ook, geweldige app. Ik probeer alle bolletjes groen te krijgen, haha.

 2. maart 28, 2019 / 8:34 pm

  Oei, dit probeer ik toch al te doen… Had vandaag maar 4 bezoekers, gisteren 0 :/

  • maart 28, 2019 / 8:51 pm

   Hmm, gek. Ik heb meer artikelen geschreven met nog meer tips, misschien helpen die 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge