Een nieuw jasje voor je blog zonder geld uit te hoeven geven doe je zo

Soms wil ik even wat anders en mijn blog helemaal veranderen. Niet per se omdat het nodig is, maar soms wil je nou eenmaal iets anders. Om je blog makkelijk en snel in een nieuw jasje te steken is niet veel moeite nodig. Het is zo makkelijk of moeilijk als je jezelf het maakt. Daarom in dit artikel de makkelijke én gratis weg.

 

Verander lettertypes

Wat je heel makkelijk kunt veranderen is de lettertypes op je blog. Meestal kun je de plugin Google lettertypes gratis installeren op je blog, deze plugin zit vol met nieuwe lettertype opties. Maar je kunt ook op gratis sites als: Dafont of fonts for free kijken naar lettertypes die je aanspreken. Deze kun je gratis installeren en op je blog toevoegen.

Installeer widgets

Wat hele handige en mooie widgets zijn vind ik: Pinterest board, Facebook like box en de Bloglovin’ volg balk. Hier zien je volgers een impressie van je sociale kanalen en kunnen ze je makkelijk volgen. Je hoeft enkel de html code van de widget aan je widgets toe te voegen en hij staat er. Op deze manier kun je meer blog verkeer krijgen door Pinterest in te zetten.

Je template in een nieuw jasje

Ook kun je je eigen blog template in een nieuw jasje steken. Je kunt op blogs als verander je eigen template gratis je template veranderen en ook nog eens zelf dat leren te doen. En op WordPress kun je altijd van thema veranderen wanneer je maar wil.

Kleurpalet veranderen

Ten slotte kun je ook de kleuren van je huisstijl aanpassen. Op Pinterest zijn er veel borden met kleurthema’s ter inspiratie. Als je alleen al de kleuren verandert is je blog weer helemaal herboren. Daarnaast is het niet veel werk om dat aan te passen. Dit waren de tips om je blog in een nieuw jasje te steken zonder geld uit te geven.

Nuttige post? Pin hem op Pinterest!

Delen:

2 Reacties

  1. maart 23, 2018 / 4:55 pm

    Goede tips! Ik vind het altijd leuk om mijn blog te verbeteren/vera deren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge