Een goed slaapritme aanhouden in quarantaine lukt je met deze 10 tips

een goed slaapritme

Ik merk dat ik best makkelijk weer terugval in oude gewoontes zoals uitslapen. Maar nu ik alles thuis doe, is het juist zo belangrijk om een ritme aan te houden om fit te blijven. Dit draagt bij aan je motivatie en productiviteit in quarantaine. Daarom 10 manieren om te zorgen dat je een slaapritme aanhoudt. Hier help ik mezelf ook weer mee, thanks Lau.

1 Plan iets vroeg in

Zorg ervoor dat je ergens voor uit bed moet komen. Iets waarvoor je aanwezig moet zijn en waarvoor andere mensen op je rekenen. En het liefst iets waarvoor je je webcam aan moet zetten, zo zorg je ervoor dat je je ook moet klaarmaken voor de dag.

2 Maak een duidelijke planning

Dit is ook essentieel voor een goed slaapritme. Met een goede duidelijke planning voor ogen heb je meteen meer duidelijkheid in je hoofd. Dus als je opstaat weet je wat je te doen staat.

3 Zet een wekker

Dit klinkt misschien een beetje simpel en logisch. Maar het helpt me toch om uit bed te komen anders slaap ik toch uit. En zorg dat je echt uit bed komt door je wekker ergens in je kamer te zetten zodat je ernaartoe moet lopen.

WonenWonen

4 Zet je wekker vroeger dan nodig

Als je je wekker daarbij ook nog vroeger dan nodig zet, wordt je lichaam langzaam wakker. Omdat je bij de eerste wekker al een beetje wakker werd. Zo kom je uit je diepere slaap en wen je alvast aan het wakker worden.

5 Ontbijt halen

Het is logisch dat je in de ochtend moet ontbijten. Maar je zou het jezelf moeilijker kunnen maken door niks in huis te hebben. Zo moet je eerst ontbijt halen en je kan dit leuker maken door jezelf te verwennen met een broodje van de bakker. Zo maak je een soort ochtendritueel waar de bakker bij hoort.

6 Zet een lekkere kop koffie

Ik vind koffie echt een onderdeel van mijn ochtendroutine. Ik associeer de geur met opstaan waardoor ik in de ochtend aan koffie begin te denken. Dus bereid jezelf alvast voor op een lekkere kop koffie. Maar houd dit een moment in de ochtend zodat je een goed slaapritme behoudt.

7 Ga eens extreem vroeg naar bed

Soms raakt je ritme even in de war door het drukke weekend bijvoorbeeld waarin je het erg laat maakte. Maar zorg er dan voor dat je op zondag vroeger naar bed gaat zodat je de aankomende week wel een goed ritme behoudt. Want als je vroeger naar bed gaat, word je ook vroeger wakker. Zo ga je niet snoozen, omdat je echt zelf wakker wordt. Er zijn nog meer manieren om jezelf uit te dagen.

8 Maak meteen je bed op

Als je naar de BOOS anticoronadepressie podcast hebt geluisterd dan heb je deze tip denk ik al een paar keer gehoord. Het is bewezen dat als je je bed opmaakt dat je productiever bent door de dag heen. Dus stap gauw uit je bed en maak het op, zo ga je niet in je bed blijven liggen en heb je meteen de eerste taak van de dag volbracht.

9 Een goed slaapritme met ochtendmuziekjes

Je kan jezelf rustig wakker maken met een zelfgemaakte playlist met muziek voor de ochtend. Muziek waar je lekker van wakker wordt. Grote kans dat dit ook bijdraagt aan een beter humeur op de dag. En een fijne manier om je voor te bereiden op de drukte van de dag.

10 Neem een lekkere douche

Zorg ervoor dat je in de ochtend moet douchen. Je voelt je daarna meteen klaar voor de dag en zo kom je vroeg je bed uit, omdat je uitkijkt naar een lekkere warme douche. Mooi meegenomen lijkt me.

Bonustip

Ga een boek lezen voordat je gaat slapen. Zo verban je de schermen alvast uit je bed en verminder je blauw licht. Hier zijn 5 boeken die ik aanraad of de lessen die ik haalde uit het boek over de art of making memories.

Heb jij nog een tip voor mij voor een goed slaapritme?een goed slaapritme
Delen:

1 Reactie

  1. mei 12, 2020 / 3:03 pm

    Een wekker zetten die iets vroeger staat zodat je iets meer tijd hebt om wakker te worden & te ontbijten.
    Plus niet sluimeren.. dat scheelt echt enorm!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge