Duurzamere keuzes in je interieur, dit zijn de beste tips

Hoe belangrijk het wel niet is om duurzamere keuzes te maken. Je neemt regelmatig een douche, als het donker is doe je het licht aan en de verwarming staat in de winter ook vaak op 5. Daarom hier een aantal hele goede duurzame tips die je nu in huis kunt toepassen.

Led-lampen in plaats van gloeilampen

Led lampjes verbruiken 85% minder energie dan gloeilampen. Daarnaast gaan ze ook nog eens 10 keer langer mee. En het effect is hetzelfde, led-verlichting heeft net zulk mooi licht vind ik. Ook is het duurzamer om je PL lampen meteen te vervangen dan ze kapot te laten gaan. Dus waar wacht je nog op? Let vooral op energielabel A++, dat is het energielabel dat ook led-lampen hebben.

Een Swiffer in plaats van een stofzuiger

Stofzuigers verbruiken best veel energie en zijn lang niet altijd nodig. Je kan met een Swiffer namelijk prima tussen alle hoekjes en kiertjes komen. De rest kan je eventueel afstoffen met een vochtige doek. Het scheelt geld en elektriciteitskosten, een duurzamere keuze zou ik het zeker noemen.

duurzamere keuzes

Duurzamere keuzes: Zonnepanelen

In de afgelopen jaren is de prijs van zonnepanelen enorm gedaald. Het levert je meer stroom op en dat allemaal gratis, als het zonnetje schijnt. Als je de gelegenheid hebt om zonnepanelen op je dak te installeren zou ik die zeker nemen.

Design en lifestyle

Stap over op een duurzamere bank

De manier waarop je je rekeningen betaalt, heeft ook iets te maken met duurzaamheid. Kijk eens verder dan je bankpas, welke bank support je nou eigenlijk. Er zijn veel duurzamere banken in Nederland dan bijvoorbeeld ING, kies bijvoorbeeld Triodos of ASN bank, overstappen is zo gebeurd.

Behulpzame post? Deel hem op je Pinterest!

duurzamere keuzes

Hoe verduurzaam jij?

Delen:

2 Reacties

  1. februari 26, 2020 / 8:50 am

    Goeie tips. Er zijn inderdaad zo veel relatief simpele dingen die je kunt doen om de boel wat duurzamer en minder belastend voor het milieu te maken. Overstappen op een duurzamere bank daar had ik overigens nog nooit aan gedacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge