Duurzame veranderingen die jij toepast op jouw leven

duurzame veranderingen

We gebruiken in een week zoveel producten of plastic dat je veel aan de duurzaamheid bijdraagt als je een paar kleine dingen verandert. Ik heb in de afgelopen tijd een paar dingen veranderd die jij ook binnen nu en vandaag kan gaan veranderen. Ik deel deze duurzame veranderingen graag met je.

Duurzame veranderingen: wasbare wattenschijfjes

duurzame veranderingen

Dit concept ontdekte ik door de zerowasteproject blog. Elke dag halen wij vrouwen make-up van ons gezicht af met katoenen wattenschijfjes die vervolgens in het afval belanden. Omdat wij dat elke dag gebruiken maakt het echt een verschil als je wasbare wattenschijfjes gaat gebruiken. Het zal een grote duurzame verandering zijn in je dagelijkse leven. Je kunt ze gewoon in de was gooien en hergebruiken, daarnaast zijn ze super zacht. Je bestelt ze bij LanaLuna voor een klein prijsje gezien hoelang je er mee kunt doen.

Dopper

Wat een hele makkelijke, maar ook nuttige duurzame verandering is, is een dopper. Koop nooit plastic flesjes als je ook gewoon een herbruikbare fles kunt hebben die je kan bijvullen. Gelukkig zie ik op scholen of openbare plekken dat bijna alle mensen wel met een Dopper of een andere drinkfles.

Duurzame veranderingen zoals de Wasbare lunchzak

duurzame veranderingen

Dit is een heel grappig item dat ik ontdekte in de WAAR winkel in Leiden. Je hoeft je brood niet in een plastic zakje te doen, maar in een stoffen broodzak die ook wasbaar is. Het is heel handig en er kunnen ongeveer 2 broodjes in. Ik neem altijd 2 broodjes mee naar school en vind een lunchbox iets te groot om in mijn tas te vervoeren.

Lush stuk zeep

duurzame veranderingen

Een stuk zeep is veel duurzamer en efficiënter in gebruik dan douchegel. Bovendien zitten er soms plastic deeltjes in douchegel verwerkt die dan weer terecht komen in de oceaan. Dus vanaf nu ga ik een stuk zeep gebruiken waar je veel langer mee doet, plus de stukken zeep van Lush ruiken heerlijk.

App: Too Good to go

Dit is een app die je gewoon in de App Store kunt downloaden. Hier vind je restjes brood bij bakkers of groenten die over zijn bij supermarkten die je voor een klein prijs over kunt kopen. Ik ontdekte deze app door mijn zus. Zij kocht voor 5 euro bij de biologische supermarkt een pakket waarvan je niet weet wat erin zit totdat je het ophaalt. Er zaten wel 8 verschillende items bij, allemaal biologisch en omgerekend zou het veel en dan ook veel duurder zijn geweest. Super voordelig dus.

WAAR winkel

duurzame veranderingen

De winkel “WAAR” heeft een heel duurzaam assortiment waar je rond kan kijken en waar eigenlijk alles wat je koopt goed is en bijdraagt aan een betere wereld. Ik zocht bijvoorbeeld geurstokjes en vond eindelijk een duurzame oplossing bij de WAAR winkel.

Duurzame veranderingen: klantenkaarten de deur uit

Als je klantenkaarten vaak gebruikt en bezit dan ben je geneigd om aan alle acties van winkels mee te doen en dus onnodige dingen te kopen om het tegoed op je klantenkaart maar op te maken. Door ze de deur uit te doen heb je daar geen last meer van, bij de Albert Heijn kan je de caissière gewoon hun bonuskaart laten scannen en het scheelt je veel onnodige pasjes in je portemonnee.

Uitschrijven bij merken op je e-mail

Zo is het ook met je e-mail, je krijgt altijd een shitload aan e-mails binnen van winkels die je in de verleiding willen brengen met hun nieuwe collectie of kortingen. Je mailbox is echt een stuk rustiger zonder al deze onnodige en opdringerige mails met reclame.

Overnachten in een tiny house!

Overnachten in een tiny house geeft je dé duurzame veranderingen en ervaringen. Je ervaart eens hoe het is om ook duurzaam en klein te wonen.

duurzame veranderingen

Wat vind jij van deze duurzame veranderingen?

Delen:

2 Reacties

  1. november 2, 2018 / 1:25 pm

    Goed artikel. Vooral die wasbare wattenschijfjes ga ik aanschaffen, super goedkoop en lijkt me veel fijner in gebruik ook!

    • november 3, 2018 / 12:00 pm

      Wat fijn om te horen dat je ook echt iets met mijn tips gaat doen 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge