Duurzame kledingkeuzes maken voor een capsule wardrobe doe je zo

duurzame kledingkeuzes

Ik stel voor mijzelf een duurzame en kwaliteit capsule wardrobe samen. Dit houdt in dat ik niet veel kleding heb, maar wel kleding die ik heel goed kan combineren met elkaar en die lang meegaat. Ik investeer graag of ik koop duurzaam, ik vond de afgelopen tijd veel budget manieren om duurzame kleding te kopen.

Duurzaam en betaalbaar ondergoed

Ik vond het heel erg moeilijk om duurzaam ondergoed te vinden dat er ook nog eens een beetje leuk uitziet. H&M Conscious heeft gelukkig veel opties, maar ik koos toch een andere optie die ik vond. C&A heeft ook een duurzame lijn en betaalbaar. Ik vond 4 onderbroeken van organic cotton voor maar 7,00 euro. Zeker een goede tip.

Prijs: 7,00 euro

Een duurzame rugtas

Ik kwam er laatst achter dat het merk Fjallraven Känken een duurzaam merk is en dat de tassen vegan geproduceerd zijn. Een perfecte rugtas die er stijlvol uitziet. Ik vind hem heel fijn in gebruik voor school en om even mee te nemen de stad in. Er kan lekker veel in en er zit ook een laptop vak in. Dit merk heeft ook een aantal mooie accessoires, ik heb bijvoorbeeld ook een laptophoes van Fjallraven.

Prijs: 79,99 euro

duurzame kleding

De app om je capsule wardrobe in samen te stellen

Ik ontdekte ook een hele handige app waarin je letterlijk je hele kast bij kunt houden! De app heet Cladwell en is nu alleen nog verkrijgbaar in de Apple Store en niet voor Android. Je voegt kleding toe die lijkt op je eigen kleding en de app zoekt outfits gebaseerd op het weer uit voor je en anders kun je ook zelf outfits samenstellen. Ook kun je bijhouden hoe vaak je iets draagt en heb je precies een overzicht van wat je eventueel weg kunt doen. Zó handig! Echt een aanrader!

C&A duurzame bio collectie

Bij de duurzame collectie van C&A kocht ik twee coltruien die naar mijn mening in een capsule wardrobe thuis horen. Een zwart en een wit truitje. Goed te gebruiken om als laagjes te gebruiken onder een dikke trui bijvoorbeeld. Het past overal bij en staat mooi. Ook deze zijn van biologisch katoen en heel betaalbaar.

Prijs: 7,00 euro
duurzame collectie

Monki Cares collectie

Bij de Monki ontdekte ik ook een duurzame collectie. Van deze collectie raad ik de gestreepte shirts aan, ze hebben zwart-wit gestreept, maar ook rood-wit. Past overal bij en geeft je outfit een Frans uiterlijk waar ik van houd. Ook dit shirt is van biologisch katoen gemaakt.

Prijs: 12,00 euro

Only Aware collectie

De Only heeft ook een duurzame collectie met veel basic statement pieces die ook thuis horen in een capsule wardrobe. Zeker even het kijken waard. Dan koop je toch wat bewuster je kleding dan dat je weer allerlei synthetische stoffen aan hebt.

Koop kleding via United Wardrobe

Een manier waarop je niet op labels hoeft te letten is 2e hans kleding kopen. Ik vind zelf United Wardrobe wel een fijne app om lekker doorheen te scrollen, elke dag worden er wel nieuwe kledingstukken te koop gezet, dus elke dag nieuwe keuze. Ikzelf verkoop ook graag kleding via United Wardobe en houd daar nog best een mooi bedrag aan over.

Heb jij nog tips voor mij?

Delen:

2 Reacties

    • december 14, 2018 / 7:50 pm

      ahw leuk om te weten Marith! 🙂 Ik ben echt heel erg blij met die tas en gebruik hem echt bijna elke dag wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge