Duurzame giftguide voor Sinterklaas

duurzame giftguide

De feestmaanden komen er weer aan en ineens moeten we van alles bedenken voor op onze verlanglijstjes. Op een gegeven moment zit je zelfs te zoeken naar dingen die je kunt vragen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Want dan kan je in het nieuwe jaar weer alle nutteloze prulletjes weg doen bij de declutter. Daarom een duurzame giftguide met cadeau’s waar je echt wat aan hebt.

Een herbruikbare waterfles

Deze komt altijd van pas. Gehydrateerd zijn draagt bij aan je gezondheid en een herbruikbare fles bespaart je heel wat geld en moeite om een plastic flesje te kopen. En je blijft genoeg drinken op een dag, dat voorkomt onder andere hoofdpijn.

Herbruikbare wattenschijfjes

Dit is ook echt een game-changer. Zeker als het gaat om de hoeveelheid afval die we produceren. Wij vrouwen, dan spreek ik even voor mezelf, halen elke avond onze make-up eraf. Soms bij feestjes gebruiken we extra wattenschijfjes om onze feestlook er goed af te krijgen. Nou bij elkaar opgeteld zit je dan per persoon wel aan 400 wattenschijfjes per jaar als het niet meer is. Dus dit is zeker een goede tip. Vergeet de schijfjes niet eerst nat te maken voordat je make-up remover erop doet.

Herbruikbaar wattenstaafje

Ik vond een hele goede optie voor het wattenstaafje. Dit is natuurlijk een beetje hetzelfde verhaal als met de wattenschijfjes. Alleen maakt iedereen zich hier schuldig aan, niet alleen personen met make-up op. Ik kocht laatst zelf een multifunctioneel, herbruikbaar wattenstaafje met een ronde kop en een puntige kop voor het corrigeren van make-up (maar 2,99!). #nospon.

Duurzame giftguide: Een safety razor

Wat ik ook graag toevoeg is de safety razor. Ik heb deze nu al iets meer dan een half jaar en ik wil niet meer terug. Het scheermes ziet er mooier uit, produceert minder afval en maakt mijn benen gladder door het scherpe mesje dat dichter op de huid komt dan gewone wegwerpmesjes. Je schaft zo’n scheermes als dit een keer aan en daarna hoef je alleen nog mesjes erbij te kopen die echt 1,00 euro voor 5 stuks kosten.

Een ervaring

Misschien wel de leukste op mijn duurzame giftguide is het geven van een ervaring. Nog leuker is het krijgen van een ervaring. Het is een persoonlijker cadeau en het biedt mogelijkheden tot activiteiten die je misschien wel nog nooit gedaan hebt. En het brengt je dichter bij je vrienden en familie.

Leuke post? Deel hem op Pinterest!

duurzame giftguide

Wat hoort er volgens jou op de duurzame giftguide?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge